15 Aralık 2019 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 15 Aralık 2019 Pazar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan CHP kadın milletvekillerine cevap
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eğer bunları söyleyerek, bu mesele çözülecekse, Meclis’te duysun, eğer meclis bunları söylemeye devam etsinler derse, kanuna, Anayasa’ya rağmen en geniş yetkimi kullanacağım” dedi.

Fransa'da sel felaketi
Fransa’nın güneybatısında şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Iraklı protestocular yeni başbakan adayının evini yakmaya çalıştı
Irak’ta göstericiler başbakan adayı Muhammed Şeyya Sudani’nin evini yakmaya çalıştı.

Bu da çiğ köfte pastası
Çiğ köfteci kuzenler Ramazan ve Mehmet Aslan Bağcılar’daki dükkanlarında çiğ köfteden pasta yapıyor. Pastalarını suşi görünümündeki çiğ köftelerle süsleyen kuzenler, bazı vatandaşların düğünleri için çiğ köfteden pasta sipariş vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Japonya'da 90 yıllık gelenek, Yemek maketleri
Japonya’da restoranların menülerini sergilemek için kullandığı yemek maketleri, gerçeği aratmayan görünümü ile görenleri şaşırtıyor. Farklı materyallerden üretilen el yapımı maketler turistlerin de ilgisini çekiyor.

At sevgisi her şeyden vazgeçirdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okuluna, yaklaşık 2 yıl önce İzmir Ateşi isimli atını bağışlayan Fatma Sevinç, atının özlemine dayanamayarak şehir değiştirdi. Daha önce İzmir’de yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır atıyla arasında büyük bir bağ kuran Sevinç, İzmir Ateşi’ni gönderdikten sonra özlemine dayanamayarak emekli olup Eskişehir’e yerleşti.

Soğuk havayı çaldıkları müzik ve söyledikleri şarkılar ile ısıtıyorlar
Denizli’de sokak müzisyenleri, soğuk havayı adeta çaldıkları müzik ve söyledikleri şarkılar ile ısıtıyor. Hayallerinin peşinden koşan müzisyen gençler soğuk havaya aldırmadan otobüs bekleyen vatandaşlara gitarları ile müzik yapıp harçlıklarını da çıkarıyorlar.

Çorba çeşmesi yabancı kanalların ilgisini çekti
Bursa Büyükşehir Belediyesinin Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne yaptırdığı çorba çeşmesi Rusya televizyon kanalının ilgisini çekti.

Hava Durumu
16 Aralık 2019 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 10, İstanbul'da 15, İzmir'de 19, Antalya'da 21 derece olacak.
OGÜNhaber