14 Şubat 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 14 Şubat 2020 Cuma

- Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 6. Toplantısı için Pakistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu ortak oturumuna katılarak konuşma gerçekleştirdi.

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu’nda katılımcılara hitap etti.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Pazar günü Almanya'nın Münih kentinde görüşecek. Görüşmede rejimin İdlib saldırıları, Soçi ve Astana görüşmelerinin yanı sıra Libya konularının ele alınması bekleniyor.

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği ‘Ermeni Sorununun Arka Planı ve Gerçekler’ isimli programda konuştu.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti ile Türkiye Barolar Birliği Cumartesi günü Kapalı Maraş'ta "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek. KKTC Başbakanı Ersin Tatar, toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.  

- ABD Başkanı Donald Trump’ın İran'a yönelik askeri yetkilerini kısıtlayan 'İran Savaş Yetkileri' tasarısı, Cumhuriyetçi Parti’nin de desteği ile senatodan geçti.

- Şırnak'ta PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 9 kişi gözaltına alındı.

- Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde polis çevirmesinde alkol kullanmadığını söylemesine rağmen üflediği alkolmetrede 0.51 promil alkol çıkan adamın, yaptırdığı kan tahlili sonucunda alkol almadığı ortaya çıktı.

-  Adana’da bir pamuk yağı fabrikasının deposunda pamuk balyalarında çıkan yangın aradan 32 saat geçmesine rağmen söndürülemedi. İtfaiye ekipleri, yangının diğer bölümlere sıçramaması için çalışmalarına devam ediyor.

- Esed rejimi Halep'in batısındaki Atarib ilçesie topçu saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 2 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil de yaralandı.

-  İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'da Esad rejimi ve İran destekli milislere ait noktalara 5 hava saldırısı düzenledi.  Ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmezken, bazı yerel kaynaklar en az 5 kişinin öldüğünü duyurdu.

- Koronavirüsü salgını can almaya devam ediyor. Çin'de salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 1.883'e çıktı.

- İstanbul'un Fatih ilçesindeki 5 katlı ilginç bina yerli ve  yabancı turistleri hayrete düşürüyor. Dar ve ince yapısıyla dikkat çeken bina, havadan görüntülendi.

- 14 Şubat 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.44 artarak 121.073, Dolar %0.26 artarak 6.0575, Euro %0.18 artarak 6.5668, Altın %0.22 artarak 306.96, Petrol %1.63 artarak 57.26, Bono %0.26 artarak 11.11'den işlem gördü.

- 15 Şubat 2020 Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 8, İstanbul 10, İzmir 14, Antalya 14, Edirne 12, Bursa 14, Kastamonu 8, Sivas 0, Trabzon 11, Erzurum -2, Van 2, Diyarbakır 3, Hatay 9, derece olacak.

OGÜNhaber