14 Mart 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 14 Mart 2020 Cumartesi

- İletişim Başkanı Fahrettin Altun koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Altun, "Son bir hafta içerisinde salgın ile ilgili tüm kamu kurumlarınızın görev ve yetkisini ilgilendiren konularda CİMER'e 4 bin 415 başvuru geldi." ifadelerini kullandı.

- Bağdat'tan İstanbul'a havalanan yolcu uçağı Ankara Esenboğa Havalimanına zorunlu iniş yaptı. uçaktaki yolcular karantinaya alınmak üzere ambulanslar ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Aksaray-Adana yolunda bir yolcu otobüsünün tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 44 kişi yaralandı.

- Esenyurt’ta bir avm karşısında Nijeryalı bir kadın ile taksi sürücüsü arasında şarj aleti sebebiyle kavga çıktı. Kavga da Nijeryalı kadının boksör edasıyla taksiciye yumruklar atması an be an kaydedildi.

- Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırını kaçak yolla geçen ve tipiye yakalandıkları dağda donarak hayatını kaybettiği iddia edilen 13 göçmenden 7’sinin cesetlerine ulaşıldı.

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne minibüsle gelen bir şahıs iddiaya göre aracından çıkarak denize atladı. Deniz polisi ve Kıyı Emniyeti Müdürlüğü ekipleri şahsı bulmak içinde denizde arama çalışmaları başlattı.

- Şanlıurfa merkezli 3 ilde, örgütlü oto hırsızlığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 15’i tutuklandı. Operasyon kapsamında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

- Rusya’da aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle 20 araç birbirine girdi. Tır ve otomobillerin karıştığı kazada 8 kişi yaralandı.

- Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki koalisyon güçlerinin bulunduğu el-Taci askeri üssüne bir haftada ikinci saldırı düzenlendi. Can kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, 2 kişinin yaralandığı duyuruldu.

- Koronavirüs salgınında Avrupa merkez üssü oldu. Bugün yapılan açıklamalarda ülkelerdeki vaka sayısı ve ölüm oranlarında da artış olduğu görüldü. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da, hayatını kaybedenlerin sayısı 611’e yükselirken, vaka sayısı 12 bin 729 olarak açıklandı. İtalya'da ise sadece dün yaşanan 250 ölüm bildirdi. Kuveyt makamları, yeni tip Korona virüs nedeniyle Kuveyt Uluslararası Havalimanını kapattı. Rusya'da ise 2 vaka daha tespit edilerek, toplam vaka sayısı 47'ye ulaştı. Kazakistan'da vaka sayısı 6'ya yükselirken, Belçika'da da 130 yeni vaka sayısının tespit eidlmesiyle ani bir artışla 689'a yükseldi.

- 15 Mart 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 19, İstanbul'da 12, İzmir'de 22, Antalya'da 21 derece olacak.
OGÜNhaber