14 Kasım 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 14 Kasım 2022 Pazartesi

Bozdağ: "Patlamayla ilgili şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı gerçekleştiren terörist yakalandı, teröriste yardım edenlere ve teröristin temasta bulunduğu kişilere bir bir ulaşıldı. Şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

"ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmiyoruz"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amerika Birleşik Devletleri'ne teröre verdiği destek nedeniyle tepki göstererek, "ABD Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Terör bölgelerini besleyen bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle bizim müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır" dedi.

Beyoğlu'ndaki saldırıyı gerçekleştiren teröristin ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren terörist, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu
Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 45 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

61 yaşındaki şahsı, oğlunun av tüfeği ile öldürdüğü ortaya çıktı
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde ahırda ineğin boynuz darbeleriyle öldüğü öne sürülen 61 yaşındaki şahsı, oğlunun av tüfeğiyle öldürdüğü ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden oğulun tutuklandığı belirtildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.50 artarak 4.567, Dolar %0.34 artarak 18.6080, Euro %0.09 artarak 19.2024, Altın %0.03 artarak 1.054.53, Petrol %0.93 azalarak 95.10, Bono %3.64 azalarak 13.52'den işlem gördü.

Hava Durumu
15 Kasım 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 16, İzmir ve Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber