14 Ekim 2022 Cuma, Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 14 Ekim 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye yüzyılını ülkemizin lokomotif şehri İstanbul ile birlikte tasarladık, inşallah birlikte inşa edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Millet Bahçesi ve Buz Adası açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye yüzyılını ülkemizin lokomotif şehri İstanbul ile birlikte tasarladık, inşallah birlikte inşa edeceğiz. Bunun için sizlerden 2023’te tercihinizi çok dikkatli yapmanızı istiyorum. Eski Türkiye’nin kavga, kaos, kriz, istikrarsızlık, güvensizlik günlerine dönersek bu tarihi fırsatı kaçırırız. Ne kendimize ne evlatlarımıza karşı böyle bir vebalin altına giremeyiz" dedi.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na ağır Amerika eleştirisi
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini ve Kılıçdaroğlu’nun "Rusya Ukrayna savaşında Ukrayna’nın yanında olmalıydık" açıklamasına sert tepki gösterdi. İnce; "Kılıçdaroğlu’nun ABD’de bunu söylemesi; ABD’nin yanında olduğunu, Yunanistan’a yığınak yapmasının da yanında olduğunun göstergesidir. Biz Amerika'dan yanayız demek, güneyimizdeki YPG, PKK'dan da yana olmaktır" dedi.

Kendinin olmayan evleri kiraya veren kadın, 66 bin 500 TL dolandırdı
Kayseri'de kendine ait olmayan boş daireleri tespit edip fotoğraflarını çektikten sonra internet üzerinden kiralayan kadın, 3 vatandaşı 66 bin 500 TL dolandırdı. Polis ekipleri tarafından yakalanan kadının 8 farklı suçtan da aranması olduğu tespit edildi.

Eski sevgilisi tarafından öldürülen kadın daha önce de vurulmuş
Adana’da 11 yaşındaki oğlu ile yolda yürüdüğü sırada eski sevgilisi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen kadının cenazesini ailesi teslim aldı. Genç kadının olaydan 3 ay önce de aynı kişi tarafından bacağından vurulduğu öğrenildi. Olayı gerçekleştiren katil zanlısı gözaltına alındı.

Dilendirdiği karısından parayı alamayınca çocuğunun önünde tekme tokat dövdü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde dilendirdiği karısının topladığı paraya el koymak isteyen kocası, parayı alamayınca kadını küçük kızının gözleri önünde tekme tokat dövdü. Olayı öğrenen çiftin yakınları arasında çıkan kavgada ise şişe ve sandalyeler havada uçuştu.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.03 artarak 3.626, Dolar %0.30 artarak 18.5959, Euro %0.10 azalarak 18.1278, Altın %0.85 azalarak 985.94, Petrol %3.05 azalarak 91.69, Bono %1.23 azalarak 16.03'den işlem gördü.

Hava Durumu
15 Ekim 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 20, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber