14 Ağustos 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 14 Ağustos 2020 Cuma

16 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 16 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Hamas'dan BAE açıklaması
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail-BAE anlaşmasının açık bir şekilde reddedildiği belirtildi. Hamas, BAE’nin İsrail ile bir anlaşma imzalayarak Filistinlileri sırtından bıçakladığını açıkladı.

Alibeyköy'de trafikte kadına dehşeti yaşatan şahıs adliyeye sevk edildi
Alibeyköy’de trafikte tartıştığı kadın sürücüye saldırarak dehşeti yaşatan şahıs, polis merkezindeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Asker uğurlamalarında dehşete düşüren görüntüler
İstanbul Valiliği tarafından asker uğurlamalarında kısıtlama yapılmasına rağmen megakentte yine dehşete düşüren görüntüler kaydedildi. Asker uğurlamak için korona virüs salgınına rağmen maske takmadan ve sosyal mesafeye uymadan bir araya gelen gruplar, havai fişek fırlatıp konvoy halinde trafiğe çıktı. Magandalar, yolları trafiğe kapatıp tabancalarla havaya ateş açtı, otomobillerle drift atıp patinaj çekti.

Sis görsel şölen sunuyor
Türkiye’nin en yüksek yaylalarından olan Bilbilan yaylasına çöken sis, ziyaret edenleri adeta büyülüyor. Bilbilan’daki ’bulut denizine’ tanık olmak için gelen ziyaretçilerin yakaladığı kareler ise nefesleri kesiyor.

Kullanılmayan evin bahçesinden onlarca kaplumbağa çıktı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde uzun zamandır kullanılmayan ve boş olan bir evin bahçesinde mahsur kalan kaplumbağalar itfaiye tarafından kurtarılarak doğaya bırakıldı.

Edirnekapı Metrobüs İstasyonu’na yeni üst geçit çalışması başladı
Edirnekapı Metrobüs İstasyonu’nda yolcu yoğunluğunu azaltmak ve engelli erişimini sağlamak amacıyla inşa edilecek yeni üst geçit çalışması bu gece itibariyle başladı. İnşa çalışması nedeniyle D-100 Karayolu’nda bazı şeritler trafiğe kapatılırken, oluşan trafik ve çalışmalar havadan görüntülendi.

Ekonomi Vitrini
14 Ağustos 2020 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %1.49 azalarak 1.084, Dolar %0.52 artarak 7.3788, Euro %0.45 artarak 8.7168, Altın %0.17 artarak 461.82, Petrol %0.36 azalarak 44.80, Bono sabit değerinde kalarak 13.83'den işlem gördü.

Hava Durumu
15 Ağustos 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28, İstanbul'da 30, İzmir'de 35, Antalya'da 37 derece olacak.
OGÜNhaber