Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Temmuz 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da hem İstanbul hem Ankara'da programlara katılacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında 9 bin anma etkinliği düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da gerçekleşecek etkinliklere katılacak ve vatandaşlara hitap edecek.

Bakan Bozdağ: "15 Temmuz direnişi 7 düvele karşı verilen bir mücadeledir"
15 Temmuz darbe teşebbüsünün sadece Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) karşı verilen bir mücadele olmadığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “15 Temmuz'da bu milletin verdiği mücadele, sadece FETÖ'cülere karşı değil onları destekleyen yularını elinde tutan ülkeler ve güçler ile 7 düvele karşı verilmiş büyük bir mücadeledir” dedi.

Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatıldı
Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Marmaris-Datça karayolu alınan önlemler nedeniyle trafiğe kapatıldı. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Datça Mesudiye Mahallesi Radar mevkiinde ormanlık alanda çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler devam ederken, yangın nedeniyle Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri yolu trafiğe kapatarak sadece görevli araçların geçişine izin veriyor.

Kahta'da baraj gölünde kadın cesedi bulundu
Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Atatürk Baraj Gölü kıyısında bir kadın cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre baraj kıyısında piknik yapmaya giden vatandaşlar, gölet kenarında hareketsiz bir ceset olduğunu fark etti. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine jandarma, polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından, 35 yaşlarında olduğu tahmin edilen ve üzerinde kimlik çıkmayan bayanın yaşamını yitirdiğini tespit edildi. Cesedin, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Kahta Devlet Hastanesi morguna gönderildiği öğrenildi.

Gaziantep'te bir haftada 863 huzur-güven uygulaması yapıldı
Gaziantep'te huzur ve güven operasyonları çerçevesinde son bir hafta içerisinde yapılan 863 uygulamada 51 bin 559 şahıs sorgulanarak 153 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Uygulamalarda çok miktarda uyuşturucu madde ve suç aleti de ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 216 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.40 azalarak 2.424, Dolar %0.78 artarak 17.4488, Euro %1.27 artarak 17.6100, Altın %1.02 artarak 969.49, Petrol %0.27 artarak 99.76, Bono sabit değerinde kalarak 23.45'den işlem gördü.

Hava Durumu
14 Temmuz 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 28, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber