13 Şubat 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Şubat 2020 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında partisinin grup toplantısındaki açıklamaları nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a geldi. Erdoğan'ın  Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İdlib konusunda açıklamalarda bulunan Özel, "FETÖ'nün siyası ayağı"na ilişkin olarak da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından Sanayi Üretim Endeksi verilerini değerlendirdi. Albayrak, Sanayi Üretim Endeksi'nin 2019 yılının son ayında da güçlü bir yükseliş gösterdiğini belirtti.

- AB üye ülkeleriyle vergi bilgilerinin otomatik olarak paylaşılmasının önünü açacak gerekli yasalar, geçen yılın sonuna kadar çıkmamasına rağmen AB Türkiye'yi kara listeye almadı. Türkiye'ye gerekli kanunların çıkarılması için ek süre verildi.

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından kameraların karşına geçti. Stoltenberg düzenlediği basın toplantısında, Savunma Bakanlarının Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki durumu geniş kapsamlı olarak ele aldıklarını ve bölgede istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak için NATO'nun daha fazla neler yapabileceğinin görüşüldüğünü kaydetti.

- İzmir’in Bergama ilçesinde meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 8 kişi ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşların isimleri belli oldu.

- Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen Kapan-6 Operasyonu kapsamında teröristlere ait 10 sığınak imha edildi.

- İstanbul'da FETÖ hücre evlerine yeni bir operasyon düzenlendi. Aranan 21 şüpheliden 19'u gözaltına alındı.

- Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in yargılandığı davada savcılık mütalaasını açıkladı.

- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı mahsur kalan vatandaşlar 2 saatte kurtarıldı.

- Suriye’nin İdlib kentinde 2 gün önce Esad rejimine ait helikopterin muhalifler tarafından düşürülme anının görüntüleri ortaya çıktı.

- Suriye rejiminin İdlib'de sivillerin üzerine bomba yağdırması ve Türk askeri gözlem noktalarına saldırmasından sonra Türkiye ortak devriyelere katılmazken Rusya, devriyeyi tek başına gerçekleştirdi.

- Maltepe açıklarında bulunan ve tarihi yaklaşık 1000 yıl öncesine dayanan kayıp ada Vordonisi, gizemini hala koruyor. Su altındaki kayıp ada dalgıçlar tarafından görüntülendi.

- 13 Şubat 2020 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.06 azalarak 119.973, Dolar %0.24 artarak 6.0603, Euro %0.20 artarak 6.5904, Altın %0.70 artarak 306.79, Petrol %0.95 azalarak 55.26, Bono %0.64 artarak 11.08'den işlem gördü.

- 14 Şubat 2020 Cuma günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 7, İstanbul 11, İzmir 17, Antalya 14, Edirne 14, Bursa 17, Kastamonu 7, Sivas -5, Trabzon 9, Erzurum -4, Van -3, Diyarbakır 4, Hatay 10, derece olacak.

OGÜNhaber