13 Ocak 2023 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Ocak 2023 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalkınmanın bir bütün olduğunu en başta da eğitim ve kültürün geldiğini biliyoruz"
Rami Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalkınmanın bir bütün olduğunu en başta da eğitim ve kültürün geldiğini biliyoruz" dedi.

Bakan Varank: "Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz"
Bilim Güngören Açılış Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz. Ar-Ge ve Tasarım Merkezine sahip işletmelerimizin sayısı bin 600’e yaklaştı. Girişimcilere her türlü özgün fikri ticarileştirebilecekleri uygun ortamı hazırlayan Teknoparklarımızın sayısı 97’ye ulaştı" dedi.

Bakan Kasapoğlu: "Türk futbol ekolünü, Türk futbolu oyun tarzını inşa etmeliyiz"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Türk futbol ekolünü, Türk futbolu oyun tarzını inşa etmeliyiz" dedi.

Kurye piyanist, dünyaca ünlü piyanistin sahnesinde çaldı
Beyoğlu'nda sipariş götürdüğü bir otelde gördüğü piyanoyu çaldığı anlar sosyal medyada gündem olan motosikletli kurye Muharrem Can İncir, piyanoyu bu kez sahnede çaldı. Piyanist Gülsin Onay'ın konserini izleyen İncir, sahnedeki piyanonun başına geçerek "River Flows in You" parçasını çaldı.

Almanya'nın Hagen kentinde sel: Nehirlerde su seviyesi yükseldi
Almanya'nın Hagen kentinde etkili olan yoğun yağışın yol açtığı sel nedeniyle nehirlerde su seviyesi yükselirken, bazı bölgelerin boşatılması istendi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0,06 artarak 4.974, Dolar %0.05 artarak 18.7924, Euro %0.46 azalarak 20.2981, Altın %0.22 artarak 1.148.77, Petrol %0.26 artarak 84.25, Bono %0.90 artarak 10.12'den işlem gördü.

Hava Durumu
14 Ocak 2023 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 7, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber