13 Mayıs 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Mayıs 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında soruları cevapladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin YPG’ye yaptırım muafiyeti ile ilgili “Biden ne gibi açıklamalar yapacak bilmiyorum. Özellikle de Biden’ın açıklamalarını gördükten sonra tavrımızı ortaya koyarız” dedi. Erdoğan ayrıca, “Pençe Kilit’te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, konsolosluk saldırısı hakkında konuştu
Bakan Çavuşoğlu’ndan Konsolosluk saldırısına yönelik açıklamalarda buludu.

İstanbul merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu
Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında KHK ile ihraç edilmiş emniyet mensubu, avukat, öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu 12 şüpheli yakalandı. Yakalananlar arasında örgütün TSK ve emniyet mahrem imam düzeyinde şüphelilerin de olduğu öğrenildi.

Doğurduğu bebeği balkondan aşağıya attı
Beylikdüzü’nde yaşadığı apartman dairesinde kendi başına doğum yapan yabancı uyruklu kadın, bebeği evin balkonundan zemin kattaki terasa attı. Korkunç olayda bebek hayatını kaybetti.

Cinnet geçiren adam evini böyle yaktı
Yangın, merkez Yıldırım ilçesi 75.Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cinnet geçiren 35 yaşındaki, R.D. adam psikolojik sorunları nedeniyle evini ateşe verdi. Alevler kısa sürede tüm evi sararken dumanları görenler durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerine yangına yaklaşık 1 saat müdahalenin ardından kontrol altına alırken cinnet geçiren adam ise tedbir amaçlı tedavi altına alınarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.90 artarak 2.413, Dolar %0.58 artarak 15.4725, Euro %0.61 artarak 16.1033, Altın %0.40 artarak 903.18, Petrol %2.86 artarak 110.56, Bono %0.96 azalarak 26.71'den işlem gördü.

Hava Durumu
14 Mayıs 2022 Cumartesi en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 26, İstanbul Bulutlu 27, İzmir Bulutlu 21, Antalya Bulutlu 19, derece olacak.
OGÜNhaber