13 Kasım 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 13 Kasım 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk ordusunun hiçbir birliğinin sancağı son neferi de can vermeden toprağa düşmemiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan "41. Komando Tugay Komutanlığı Sancak Verme Töreni"nde konuştu. Erdoğan, 'Türk ordusunun hiçbir birliğinin sancağı son neferi de can vermeden toprağa düşmemiştir.' dedi.

Peskov: Putin ve Erdoğan, Rus-Türk gözlem merkezinin Dağlık Karabağ dışında bulunması konusunda anlaştı
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü ile Erivan arasındaki ateşkesi izleyecek gözlem merkezinin Dağlık Karabağ dışında kurulması konusunda anlaştığını söyledi.

Bakan Dönmez duyurdu: 'Kanuni'nin Karadeniz seferi başlıyor'
Bakan Fatih Dönmez: 'Üçüncü sondaj gemimiz Kanuni'nin Karadeniz seferi başlıyor. Haydarpaşa Limanı’ndan boğaz geçiş hazırlıkları için kule sökümü tamamlanan gemimiz Filyos Limanı için bugün demir alacak.' dedi.

Selçuk’tan tüm sınıflar için okula dönüş sinyali
20 Kasım'da sona erecek ara tatil bugün başladı. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tatil bitiminde tüm sınıflar için okula dönüş sinyali verdi. Selçuk, 'Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor.' dedi.

Bakan Selçuk: 'İş güvenliği uzman sayımız 165 bini aştı'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, belgelendirilen iş güvenliği uzman sayının 165 bini aştığını açıkladı.

Bakan Varank: Ara malı ve sermaye malı üretimindeki yıllık çift haneli artış çok olumlu
Bakan Mustafa Varank, 'Sanayi üretim endeksinde, ara malı ve sermaye malı üretimindeki yıllık çift haneli artış, büyüme dinamiği açısından çok olumlu.' ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül parti kuruluşunu öne çekti
Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) partileşme tarihi 4 Ocak 2021'den 20 Aralık 2020'ye çekildi.

Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 53 milyonu geçti
Dünyada yeni tip koronavirüste (Kovid-19) vaka sayısı 53 milyonu geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 297 bin 475 kişi yaşamını yitirdi.

Koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin: Aşının salgını bitireceğinden eminim
Koronavirüs aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını açıklayan Almanya merkezli BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının koronavirüs salgınını bitireceğinden emin olduğunu söyledi.

Elon Musk aynı gün içinde 4 Covid-19 testi yaptırdı, 2'si negatif, 2'si pozitif
Tesla şirketi CEO'su Elon Musk, aynı gün içinde 4 adet koronavirüs (Covid-19) testi yaptırdığını ve 2'si negatif, diğer 2'si ise pozitif sonuç aldığını söyleyerek, Covid-19 testleri için, 'Büyük bir düzenbazlık dönüyor' ifadelerini kullandı.

13 Kasım 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %1.49 artarak 1.291, Dolar %1.01 azalarak 7.6112, Euro %1.03 azalarak 9.0139, Altın %0.45 azalarak 461.79, Petrol %0.78 azalarak 43.19, Bono %0.21 azalarak 13.93'den işlem gördü.

14 Kasım 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 13, İstanbul'da 16, İzmir'de 19, Antalya'da 22 derece olacak.
OGÜNhaber