13 Haziran 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 13 Haziran 2022 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 29’uncu Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Dört vatan evladının yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul'da polisimize saldırmaları kalleşliktir, kanı bozukluktur, namussuzluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz" dedi.

Çavuşoğlu: “Türkiye, Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem KKTC’nin haklarını savunmaya devam edecektir"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu ve Tatar, daha sonra basın toplantısı düzenledi. KKTC’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Türkiye, Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem KKTC’nin hem de Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmaya devam edecektir" dedi.

Şırnak’ta terör örgüte ait çok sayıda roketatar mühimmatı ve sevk fişeği ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı, “Eren Abluka-17 Şırnak-Şehit Jandarma Tepmen İsmail Can Akdeniz-2” operasyonu kapsamında, Beytüşşebap ilçesinde toprağa gömülü halde; 49 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 52 adet sevk fişeği ve 1 adet jelikan bidonunun ele geçirildiğini duyurdu.

Kayıp 2 genç için endişeli bekleyiş sürüyor
Denizli’de kendilerinden 4 gündür haber alınmayan iki gencin arandığı ve dibi taş doldurularak kapatılmış su kuyusunda çalışmalar devam ediyor. Bölgeye gelen ailelerin gözyaşlarıma hakim olamadığı soruşturma çerçevesinde, gençlerin son görüştükleri kişinin ardından 8 şüpheli daha gözaltına alındı.

Akyurt'taki sel sırasında bir ailenin otomobil içindeki panik halleri kameraya yansıdı
Başkentte günlerdir devam eden sağanak, Akyurt ilçesi Tatar Çayı’nda otomobilleriyle seyahat eden bir aileyi yakaladı. Araçları içerisinde selin ortasında mahsur kalan ailenin endişeli ve korku dolu o halleri ise cep telefonu kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.25 azalarak 2.537, Dolar %0.92 artarak 17.2672, Euro %0.39 artarak 18.0814, Altın %1.33 azalarak 1.016.21, Petrol %0.93 azalarak 120.88, Bono %0.41 azalarak 24.14'den işlem gördü.

Hava Durumu
14 Haziran 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 24, İstanbul Yağmurlu 27, İzmir Bulutlu 34, Antalya Bulutlu 29 derece olacak.
OGÜNhaber