13 Ekim 2022 Perşembe, Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Ekim 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede “Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda bizler de kararlıyız” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise “"Avrupa'dan bile daha güvenli bir güzergah olan Türkiye, gaz tedariki konusunda en güvenli güzergah haline geldi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İstanbul’da düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’na katıldı. Forumda konuşan Bilgin, "Aralıkta yeniden Asgari Ücret Komisyonu toplanacak ve enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız. EYT’de aralık ayında kapsamlı ve bütün sorunları aşmaya yönelik bir düzenleme yapacağız. Çok detaylı bir çalışma, onda da sona yaklaştık’’ dedi.

Boynunun üstüne düşen genç hayatını kaybetti
Mersin'de bir tekstil firmasında çıktığı demir askılıktan boynunun üstüne düşen 22 yaşındaki genç, hayatını kaybetti. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Bakırköy’de sokak köpeklerinden kaçan 10 yaşındaki çocuğa araba çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Çocuğun köpeklerden kaçtığı an güvenlik kamerasına yansıdı.

Sahte polisler Ukraynalıyı soydu
Bağcılar’da Ukraynalı V.A.’nın aracını durdurup polis olduklarını öne süren kişiler arama yapma bahanesiyle bin 500 Euro parayı alıp kaçtı. Polis araç kamerası kayıtlarını inceleyerek, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.15 artarak 3.558, Dolar %0.06 artarak 18.5758, Euro %0.01 azalarak 18.0200, Altın %1.56 azalarak 983.22, Petrol %0.58 azalarak 91.91, Bono %2.92 artarak 16.23'den işlem gördü.

Hava Durumu
14 Ekim 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 20, İstanbul Yağmurlu 22, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber