13 Ekim 2019 Pazar Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 13 Ekim 2019 Pazar

Barış Pınarı Harekatı için Türkiye tek yürek
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ederken vatandaşlar da terör örgütleriyle mücadele eden askerlerimize desteğini sürdürüyor.

Japonya’daki tayfunda ölü sayısı 18’e yükseldi
Japonya’da etkili olan Hagibis Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Ejder meyvesi kavanoza girdi
Antalya’da girişimci Mustafa Hazar, hobi olarak başladığı turşuculukta 237 çeşit turşu ve 12 bin kavanoza ulaştı. Daha önce ahtapot, sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası turşusu kuran Hazar, son olarak ejder meyvesinin turşusunu kurmayı başardı.

2 dakikada 206 gram acı biber yiyip birinci olup yarım altını kaptı
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kapya Biber Festivali kapsamında, ‘acı biber yeme yarışması’ yapıldı. Yarışmada, 2 dakika içinde 206 gram acı biber yiyen Ali Karataş birinci, 162 gramla Karanfil Babat ikinci, 134 gramla Hüseyin Direk üçüncü oldu. Bugüne kadar kahvaltıda dahi biber yediğini söyleyen yarışmanın birincisi Ali Karataş, burada da normal yemek gibi acı biber yediğini ve birinci olduğunu dile getirdi.

Çocukken hiç oyuncağı olmadı,dolmuşunu oyuncakla donattı
Osmaniye’de çocukken hiç oyuncağı olmayan halk otobüsü şoförü 28 yaşında ki Fatih Çokan, çocuklar için otobüsü oyuncaklarla doldurdu. Çokan, otobüsündeki oyuncaklarla hem oynuyor hem de otobüse binen çocuklara hediye ediyor.

Rize’nin meşhur kokulu üzümü toplandı ve pekmez mesaisi başlandı
Rize’nin meşhur kokulu üzümü toplanmaya başlandı. Üzümler toplandıktan sonra uzun uğraşlar sonucu pekmeze dönüştürülüyor. Toplanıp iki üç gün bekletilen üzümler daha sonra saplarından ayrılıp makine yardımıyla suyu çıkartılıp dev kazanlarda saatlerce pişiriliyor. Pekmez yapımında önemli hususlardan biri olan pişirme işlemi, üzümün şekerli bir ürün olmasından dolayı kısık ateşte olması gerekiyor.

Hava Durumu
14 Ekim 2019 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 27, İstanbul'da 24, İzmir'de 28, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber