13 Ağustos 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 13 Ağustos 2020 Perşembe

- AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilime dikkat çekerek, Batı Trakya’daki Türklere saldıranların hesabını vereceklerini belirtti. Erdoğan, “Doğu Akdeniz’e sahildar bir ülkenin de kışkırtmalarıyla Yunanistan ve Rum yönetiminin yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli.” dedi.

- Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, 12 Ağustos'ta 67 bin 237 test yapıldı, 1212 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 18 hasta vefat etti, 934 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 227 bin 89 oldu.

- Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. İnce pati kuracağı iddialarına ilişkin yaptığı konuşmasında, “CHP’den ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile, CHP’yi yıkmak için değil, kurtarmak için ayrılırım" ifadelerini kullandı.

- Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Jandarma askerlerini taşıyan midibüs ile bir otomobil çarpıştı. Kazanın ardından midibüs bir binanın duvarına çarparak durabildi. Olay yerinde çok sayıda jandarma personeli yaralandı. Yaralılar için bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan bir kişi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ilçesi Kıralan ve Yukarı Duru Mahallesi kırsalında icrasına başlanan narkoterörizmle mücadele operasyonlarının başarıyla tamamlandığı belirtildi. İlçede düzenlenen operasyonlarda 1 milyon 119 bin kök kenevir bitkisi ile 756 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

- Ankara'da FETÖ/PDY'nin "gaybubet" adı verilen hücre evlerine yönelik operasyonda 7 örgüt mensubu yakalandı. Zanlıların üst aramasında, araçlarında ve adreslerinde 6 sahte kimlik ve ehliyet ile örgüte ait yaklaşık 75 bin lira ve 500 avro ele geçirildi.

- Tokat’ta Kovid 19 testi pozitif çıkan fakat hastalık belirtisi göstermediği için korona virüs taşıyıcısı olduğu fark etmeyen çift, virüsü mesai arkadaşlarına ve köylülerine bulaştırdı. İşçiler izolasyon altına alınarak evlerinde takip edilirken, Kat Köyü Kurban Bayramından 1 gün önce il hıfzıssıhha kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantina altına alındı. Sürenin dolmasıyla birlikte 13 Ağustos tarihinde köye giriş çıkışlar kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

- İsviçre'nin doğusunda yer alan St. Gallen'de 4 İspanyol turistin şiddetli fırtına sonrasında kaybolduğu bildirildi. Gece saatlerinde 3 turist ölü bulunurken, diğer turistin halen kayıp olduğu ifade edildi.

- Belarus’ta geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerini 26 yıldır görevi sürdüren Aleksandr Lukaşenko kazanınca muhalifler sokağa indi. Devlet Başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protestolarda son 24 saatte 700 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kişi de çıkan çatışmalarda yaralandı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 20 milyon 812 bini aştı. Virüs nedeniyle 747 bin 327 kişi öldü. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD'de 5 milyon 360 bin 302 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 169 bin 131 kişi hayatını kaybetti.

- 13 Ağustos 2020 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.13 artarak 1.116, Dolar %0.03 artarak 7.3358, Euro %0.57 artarak 8.6909, Altın %0.82 artarak 455.78, Petrol %0.35 azalarak 45.27, Bono %1.99 artarak 13.83'den işlem gördü.
OGÜNhaber