13 Ağustos 2019 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 13 Ağustos 2019 Salı

Bu yaralar tamamen sarılacak
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde belediye ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada yaraların tamamen sarılacağını belirterek, “Devletin imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde bütün bunlar yapılacaktır” dedi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3'e yükselmiştir
İçişleri Bakanlığı: "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Erzincan-Kemah ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı’nca sürdürülen operasyonda 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle iç güvenlik operasyonları kapsamında, Erzincan Kemah kırsalında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3’e yükselmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir."

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda 72 bin adet uyuşturucu hap ve yüklü miktarda kokain ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerden ’Şekerci Abi’ Lakaplı H.B. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Marmara Adası’ndaki yangının bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda dün saat 13.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 11 saat sonra kontrol altına alınabilen yangının bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Ormanlık alanda telef olan hayvanlar kameralara yansırken, vatandaş gün doğar doğmaz arazilerine akın etti. Yangın mahalli drone ile havadan görüntülendi.

E-5 karayolunda tekme ve tokatlı kavga kamerada
Kurban Bayramı’nın 1. gününde E-5 karayolu Avcılar Denizköşkler mevkisinde iki aile trafikte tekme ve tokatlarla birbirine girdi. Tarafları motosikletli bir sürücü güçlükle ayırırken o anlar kameralara yansıdı.

Bayramın 3’üncü gününde de pazarlıklar sıkı sıkıya sürüyor
Bayramın üçüncü gününde kurban satış noktalarındaki hareketlilik sürüyor. Çadırların birçoğu toplanırken ellerinde az sayıda hayvanları kalan satıcıların, müşterilerle giriştikleri kurban pazarlığı renkli görüntüler oluşturuyor.

Elazığ’da kasapların kıyma mesaisi
Elazığ’da kurban kesimlerinin ardından bayramın ikinci gününde kasapların kıyma mesaisi başladı.

Başkentlilerin balon futbolu keyfi
Kurban Bayramı’nda tatile gitme fırsatı bulamayan Başkentliler, bayram tatilinde balon futbolu oynayarak eğlendi.

Hava Durumu
14 Ağustos 2019 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 37, İstanbul'da 31, İzmir'de 34, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber