12 Ocak 2023 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 12 Ocak 2023 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm başlıklarda zirveyi hedefliyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiçbir alanı boş bırakmadan, hiçbir alanı ihmal etmeden, siyasetten ekonomiye, sosyal alandan teknolojiye tüm başlıklarda zirveyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Soylu: "Sahil Güvenlik Teşkilatı 2022’de 126 teröristi denizden kaçarken yakalamıştır"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değil" diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek, “Ana muhalefet partisi genel başkanının TSK’ya yapılan bu değerlendirmeleri yok sayıyoruz, kendilerine aynen iade ediyoruz” dedi.

Evlat nöbeti devam ediyor
Evlat nöbetine Diyarbakır'dan oğlu Yusuf Begdaş için katılan baba Celil Begdaş 1228 gündür buradayız çocuklarımızı istiyoruz. Benim oğlum bu binadan gitti 2019 5 mayısta oğlumun montu ve kimliği bu binada çıktı oğlumu HDP'den istiyorum gecede buradayım 24 saat burada kalıyorum oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. Hani HDP insan haklarını savunuyordu üç buçuk yıldır bu kapıdayız niye gelip bizimle görüşmüyorlar. Buradan oğluma sesleniyorum oğlum gel teslim ol seni burada bekliyorum diye konuştu.

Rusya Ombudsmanı Moskalkova: "Nefreti coşturmayın, bir araya gelin"
Rusya Federasyonu İnsan Hakları Komiseri Tatiana Moskalkova, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, “Nefreti coşturmayın, bir araya gelin ve yardım edebilmek için ne gerekiyorsa onları yapalım. Her şey dostlukla başladı ve dünyamız; barış halinde yaşadığımızda, sevgi ile yaşadığımızda var olacaktır” dedi.

Yanına 40 bin TL alan vatandaş, takip edildiği kişiler tarafından gasp edildi
Çatalca’da Gümrükteki işlemleri için yanına 40 bin TL alan bir vatandaşı takip eden 2 şahıs, kimsenin olmadığı yolda önünü keserek parayı gasp etti. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan şahıslar, parayı sahibinin hesabına yatırdı.

Ekonomi Vitrini
BIST %4,85 artarak 4.958, Dolar %0.04 artarak 18.7822, Euro %0.50 artarak 20.2918, Altın %0.43 artarak 1.137.62, Petrol %1.11 artarak 83.59, Bono %7.39 artarak 10.03'den işlem gördü.

Hava Durumu
13 Ocak 2023 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 9, İstanbul Yağmurlu 13, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber