12 Ağustos 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 12 Ağustos 2020 Çarşamba

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Ağustos Türkiye güncel koronavirüs tablosunu yayımladı. Tabloya göre, ülkede son 24 saatte 1.183 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı 15 kişi daha artarak toplam 5.873'e yükseldi. Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa." ifadelerini kullandı.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen Afet Kriminal İnceleme Temel Eğitim Kursu Açılış Programı'na katıldı. Soylu, Yunanistan'ın göçmenlere yönelik saldırgan tavrını eleştirerek, "Özellikle insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'ya Yunanistan'ı yaptıkları konusunda uyarmaya ve had bildirmeye davet ediyorum" dedi.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerde Türkiye’ye direkt tesir eden iç ve dış sorun alanlarının ivme kazandığı, bununla birlikte içerik ve istikametinde tehlikeli değişimler yaşandığının gözlenmekte olduğunu vurgulayan MHP Bahçeli, küresel ve bölgesel tansiyondaki artışın kaygı verici seviyede olduğuna dikkat çekti.

- ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'ın Tayvan'ı ziyaret etmesi ve Başbakan Tsai Ing-wen ile görüşmesine Çin’den tepki geldi. Çin, ABD Sağlık Bakanı’nın Tayvan ziyaretine sert tepki göstererek, "Ateşle oynayanlar yanar” açıklamasında bulundu.

- Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığınca Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu başlatıldı.

- Adana’da bir kişi, rezidansın 13. katından düşüp hayatını kaybederken 1. kat balkonundaki iki kadının kahve içerek birbirine olayı anlatması dikkat çekti. Komşular baktıklarında 19 katlı rezidansın 13. katında oturan 70 yaşındaki Harun Kütük’ü yaralı halde görüp polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kütük’ün cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

- İddiaya göre, Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, miras meselesi yüzünden kardeşi Altuğ ve annesi İkbal Polat ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Tolga Polat, annesi ve kardeşini tabanca ile vurarak öldürdü. Olayı gerçekleştiren Vali Yardımcısı Tolga Polat, olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar silah sesleri üzerine durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, İkbal ve Altuğ Polat’ın öldüğünü belirledi.

- Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi Gürdak Sokak'ta düzenlenen asker eğlencesinde, korona virüs tedbirlerine uyulmadı. Bursa'da, onlarca kişinin el ele tutuşup, halay çektiği asker eğlencesini düzenleyen baba ve oğluna korona virüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle 6 bin 300 lira ceza kesildi.

- Rusya’nın Perm Bölgesi’nde Rusya Hava Kuvvetleri’ne bağlı MİG-31 tipi savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında pilot inişe hazırlanırken iniş takımlarındaki tekerlerden birinin kopması üzerine büyük panik yaşandı. Bolshoye Savino şehrinde bulunan Perm Uluslararası Havaalanı’na bilgi verilerek pilot acil iniş için harekete geçti. Savaş uçağı büyük zorluklarla indirilirken uçağın pilotu dahil olaydan kimse zarar görmedi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 20 milyon 526 bini aştı.
Virüs nedeniyle 745 bin 981 kişi yaşamını yitirdi. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD'de 5 milyon 305 bin 957 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 167 bin 749 kişi hayatını kaybetti.

- 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST %0.20 artarak 1.112, Dolar %1.62 artarak 7.3211, Euro %1.50 artarak 8.6101, Altın %2.74 artarak 454.91, Petrol %0.87 artarak 43.99, Bono %0.36 azalarak 11.08'den işlem gördü.

- 13 Ağustos 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 31, İzmir'de 36, Antalya'da 38 derece olacak.
OGÜNhaber