11 Haziran 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 11 Haziran 2020 Salı

- Dışişleri Bakanı Çavuşoplu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Ermenistan yıllardır, kardeş Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini işgal ediyor. Oruç Reis bölgeye gitti her türlü sismik araştırma ve sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada kararlılığımız tamdır. Doğalgaz tedarikimizde Azerbaycan birinci sıraya yükseldi. Azerbaycan’dan alacağımız gaz miktarını ilerde daha da artıracağız. Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerde pasaporta ihtiyaç duymaması lazım” dedi.

- İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelge ile terör örgütünün kış üslenmesi sürecine girdiği belirtilerek, erzak temini için yurt içindeki mensupları ve uzantıları vasıtasıyla yüklü miktarda döviz bozdurabileceği bildirildi.

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Ağustos Türkiye günlük koronavirüs tablosunu yayımladı. Türekiye'de son 24 saatte 1.193 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı 14 kişi artarak toplam 5.858'e yükseldi.

- Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinde yeni tip koronavirüs aşısının tescillendiğini bildirdi. Putin, "Bildiğim üzere bugün sabah dünyada ilk kez yeni tip koronavirüs aşısı tescil edildi. Aşı, sağlam bağışıklık sistemini oluşturuyor ve gerekli tüm denetimlerinden geçti." dedi. Kızlarından birisinin de aşıyı yaptırdığını ifade eden Putin, ileride dünyada Kovid-19'a karşı birçok aşının geliştirileceğini umduğunu kaydetti.

- Milli Savunma Bakanlığı, kararlılıkla sürdürülen operasyonlar neticesinde, Irak'ın kuzeyi Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin icra edilen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini, operasyonların en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini bildirdi. Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden teröristlerin etkisiz hale getirildiği hava harekatına ait görüntüler de paylaştı.

- İstanbul merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 40 muvazzaf askerden 34’ü yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 6 zanlının ise yakalanması için çalışıldığı bildirildi.

- Maltepe’de yolda yatan ‘Max’ isimli köpeğin üzerinden araçla geçerek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle Doç. Dr. Birsen Ocaklı hakkında “mala zarar verme” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame gönderildiği Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Ocaklı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

- Rodos Adası açıklarında ABD bayraklı motor yat seyir halinde iken Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş açıldı. Türk karasularına itilen motor yatta bulunan biri Türk vatandaşı, ikisi Suriye uyruklu üç kişi yaralandı. Yaralılardan birisinin kafasında ağır tahribat oluşuğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

- Almanya’da yaşayan bir kişi, internette tanıştığı ve kendisini medyum olarak tanıtan şahsa büyü bozması için 35 bin euro verdi. Şahsın şikayeti üzerine harekete geçen polis, medyumu yakalayarak gözaltına aldı. Medyumun, ofisindeki cin çıkarma görüntüleri ortaya çıktı.

- Belarus’ta kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasını protesto edenler, polisin müdahalesine rağmen izinsiz gösterilerini sürdürdü. Güvenlik güçlerinin sık sık gaz ve ses bombası kullanarak gerçekleştirdiği müdahaleye rağmen protestocular dağılmamak için direndi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesine topluca saldırarak cevap veren göstericiler, alanlardan ayrılmadı.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 20 milyon 258 bini aştı. Virüs nedeniyle 738 bin 965 kişi öldü. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD'de 5 milyon 251 bin 446 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 166 bin 192 kişi hayatını kaybetti.

- 11 Ağustos 2020 Salı günü borsa piyasaları; BIST %2.03 artarak 1.097, Dolar %1.25 azalarak 7.2463, Euro %0.72 azalarak 8.5540, Altın %3.44 azalarak 461.99, Petrol %1.33 artarak 45.59, Bono sabit değerinde kalarak 13.37'den işlem gördü.

- 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 31, İstanbul'da 32, İzmir'de 36, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber