11 Ekim 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 11 Ekim 2019 Cuma

- Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde YPG/PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Topçu'nun şehit olduğu belirtildi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu için Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Suriye'nin Azez Bölgesi Melkiye Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu Uzman Onbaşı Yunus Mermer de şehit oldu. Harekatın üçüncü gününde şehit asker sayısı ikiye çıktı.

- Barış Pınarı Harekâtı devam ederken PKK/YPG’li teröristlerin attığı roket ve havan mermileri sonucu 1’i bebek 7 kişi şehit oldu. Terör örgütünün dün sabah ateşlediği roket ve havan mermileri Şanlıurfa’nın Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti.

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, gazete ve TV’lerin yöneticilerine Barış Pınarı Harekâtı’nı anlattı. “FIRAT’ın doğusuyla Irak sınırı arasında kalan hat boyunca terör mevzilerinin temizlenmesi en temel hedeftir” dedi...

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terör tehdidinden kurtulabilmesi için Şam yönetimi ile iş birliği yapılması gerektiğini söyledi. “Ancak bir ülke, egemen güç bunu engelliyor” dedi.

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bügün İstanbul'da basının karşısına çıktı. Çavuşoğlu ve Stoltenberg açıklamalarda bulundu. PYD ile ilgili bir soruya Stoltenberg kaçamak yanıt verdi. NATO Genel Sekreteri, "PYD koalisyon güçleri üyesidir ve ortak düşmanımıza karşı savaşmaya devam ediyor" yanıtını verdi

- Mardin’in Nusaybin ilçesinde Barış Pınarı Harekatı'nı takip eden gazetecilere Kamışlı tarafından keskin nişancılarla ikinci bir saldırı daha düzenlendi. Güvenlik güçleri, ikinci saldırının ardından önlem alarak gazetecilerin binayı güvenli şekilde tahliye etmesi için çalışmalara başladı. Camların kırıldığı ve Kamışlı'daki teröristler tarafından hedef alınan bina boşaltılmaya başlandı.

- Barış Pınarı Harekâtı'nın üçüncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342'ye yükseldi, şimdiye kadar 11 köy terör örgütü YPG'den kurtarıldı. Yakalanan teröristlerin görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

- Suriye'nin terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez'e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 5 asker, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

- ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Güney sınırıyla ilgili ulusal güvenlik kaygılarını anladıklarını, ancak Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili ilk açıklamalarını yaptı. Putin, "Harekât dolayısıyla tutuklu IŞİD'liler Suriye'nin kuzeydoğusundaki cezaevlerinden kaçabilir" dedi.

- Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Lefkoşa'ya yaptığı ziyarette Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili konuştu. Tusk, "Türkiye'nin operasyonu yeni bir insani krize yol açabilir" dedi.

- Almanya'da, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ne ait diplomatik plakalı bir aracın kundaklandığı bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, park halindeki diplomatik plakalı aracı kundakladı. Aracın tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

- Norveç'in başkenti Oslo'daki Nobel Komitesi, 2019 Nobel Barış Ödülü'ne Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet Ali'nin layık görüldüğünü duyurdu. Etiyopya Başbakanı Ali, yıllardır süren çatışmalara son vererek Eritre ile barış yapmıştı.

- 11 Ekim 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.89 artarak 99.663, Dolar %0.47 artarak 5.8646, Euro %0.17 artarak 6.4829, Altın %0.09 azalarak 280.05, Petrol %1.15 artarak 59.78, Bono %1.15 artarak 15.00 dan işlem gördü.

- 12 Ekim Cumartesi Günü en yüksek hava sıcaklıkları İstanbul 22, İzmir 28, Ankara 23, Antalya 32
OGÜNhaber