11 Ağustos 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 11 Ağustos 2022 Perşembe

"Batı Karadeniz'de bin 196 konut ve köy evlerinin inşasında son aşamaya geldik"
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl 11 Ağustos’ta Batı Karadeniz’i etkisi altına alan sel felaketinin yıldönümünde yayınladığı mesajında; Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Kurum yaptığı konuşmasında, “Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın’da sağlıklı, güvenli bin 196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik. Etaplar halinde konutlarımızı yeni sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım sürecinde çok agresif bir iletişim kampanyası sürdürdük"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 13. Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Altun, burada yaptığı konuşmasında, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım sürecinde ülkemizin tezlerini uluslararası kamuoyuna daha iyi anlatmak için çok agresif bir iletişim kampanyası sürdürdük” dedi.

İstanbul'da sahte parfüm operasyonu
İstanbul Bayrampaşa’da 3 kişinin bir araç ile sahte parfüm sevkiyatı yaptığı ihbarı üzerine polis ekiplerinin yaptığı baskınla 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise farklı markalara ait 2 bin 947 adet dolu parfüm ve 2 bin 300 adet boş parfüm şişesi ele geçirildi.

Çanakkale'de eşini öldürüp sosyal medyada "Gururlu hissediyor" paylaşımı yapan katil yakalandı
Çanakkale’de eşini tüfekle öldürdükten sonra, sosyal medyada ‘Gururlu hissediyor’ diye paylaşım yapan katil zanlısı adliyeye sevk edildi. Zanlı, emniyet çıkışında gazetecilerin ‘Neden öldürdün’ sorusuna ise, “Haber yapmayın beni. Namussuzluk yaptığı için öldürdüm” diyerek cevap verdi.

PKK'lı Mehdi Mıhçı ve beraberindeki 3 terörist İstanbul’da yakalandı
İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak için İstanbul’a geldiği tespit edilen ‘Seydo Botan Gever’ kod adlı Mehdi Mıhçı’yla birlikte 3 teröristin daha yakalandığını bildirdi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.10 artarak 2.861, Dolar %0.55 artarak 17.9681, Euro %0.92 artarak 18.5846, Altın %0.48 artarak 1.034.81, Petrol %0.73 artarak 98.11, Bono %3.97 azalarak 20.31'den işlem gördü.

Hava Durumu
12 Ağustos 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 32, İstanbul Yağmurlu 29, İzmir ve Antalya Bulutlu 34 derece olacak.
OGÜNhaber