10 Haziran 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 10 Haziran 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Önümüzdeki yıl küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandilli Bilim Teknoloji ve Araştırma Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim kendi vatandaşlarımızın sağlığını korumanın ötesinde bölgemizin ve dünyanın en önemli sağlık hizmetleri merkezi olma hedefimiz de var. Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi. Şimdi dünyanın dört bir yanından aynı amaçla sayıları milyonu bulan insan ülkemize geliyor. Milyar dolarlık harcamayı burada yapıyor. Önümüzdeki yıl ise inşallah 1.5 milyon yabancı hastaya hizmet vererek küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz” dedi.

TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu'na İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı
Yayıncılık açısından dünyada bir ilk olan TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu İstanbul'da gerçekleşti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un katılımıyla yerli ve yabancı teknoloji uzmanlarının da bir araya geldiği forumda, yayıncılık sektörünün geleceği konuşuldu. Altun, "Teknoloji alanında biz 100 yılın işini 20 yıla sığdırdık" dedi.

Dalyan'daki sazlık yangınıyla ile ilgili üç şüpheli gözaltına alındı
Muğla'nın Ortaca ilçesinde iki gün önce Dalyan Kanalı’nda çıkan sazlık yangınıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden D.A.'nın yangını çıkardıktan sonra öz çekim yaptığı iddia edildi.

Pendik'te çimento yüklü kamyonla tır çarpıştı
Pendik'te TEM Otoyolunda çimento yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle bariyerleri kırarak karşı istikamete geçip devrildi. Devrilen kamyona çarpan bir tıra da arkadan gelen araçlar duramayarak çarptı. Kazaya karışan 3 kişi ağır yalandı. Yolun çimento ile kaplandığı kaza alanı havadan görüntülendi.

Dobo Metin cinayeti çözüldü
İzmir'de Karşıyaka tribün liderinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayında 14 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı iki şahsın gerçekleştirdiği, yurt dışına kaçmak için özel ambulansla Covid hastası numarası yaptıkları ve Kocaeli'de yakalandıkları ortaya çıktı. Öte yandan saldırı anı da kamera kayıtlarına yansırken, saldırıdan bir gün sonra gerçekleşen berber cinayetinin de saldırıyla ilgili olduğu öğrenildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.14 azalarak 2.568, Dolar %0.03 azalarak 17.1129, Euro %0.70 azalarak 18.1293, Altın %0.92 azalarak 1.010.38, Petrol %0.74 artarak 123.98, Bono %11.63 azalarak 23.71'den işlem gördü.

Hava Durumu
11 Haziran 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 29, İstanbul Yağmurlu 27, İzmir Bulutlu 34, Antalya Bulutlu 29 derece olacak.
OGÜNhaber