10 Ekim 2022 Salı Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 10 Ekim 2022 Salı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Eğer samimi ve dürüstsen gel Anayasa değişikliğini yapalım"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü tartışmaları hakkında, “Ya yasal düzenleme yapmaya ihtiyaç yok ki. Senin yanında hiç hukukçu yok mu? Bu işler aşıldı artık. Şimdi burada yapılması gereken bir şey var. Eğer samimi ve dürüstsen gel Anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı 11'e yükseldi
Rusya tarafından Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırının sorumlusu olarak Kiev rejiminin sorumlu tutulmasının ardından sabah saatlerinde Rus ordusu tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere birçok kente füze saldırıları gerçekleştirildi. Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından füze saldırılarının ardından ölü ve yaralı sayıları hakkında yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e, yaralı sayısının 64'e yükseldiği bildirildi.

Kadıköy'deki patlamada terör şüphesi
Kadıköy'deki patlamanın yaşandığı dairede doğalgaz bağlantısı bulunmamasının tespitiyle olaydaki terör şüphesi üzerinde duran yetkililer, çalışmalarına devam ediyor. Patlamanın yaşadığı adrese gelen olay yeri inceleme ve Terörle Mücadele ekipleri, çalışmalara yeniden başladı. Adrese çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Olayda terör şüphesi bulunması nedeniyle soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Akaryakıt istasyonu yanında vinç devrildi
Bağcılar'da bir inşaatın temeline demir indiren vincin devrilmesi sonucu vinç operatörü hayatını kaybetti. Vinçin hemen yanında bulunan akaryakıt istasyonuna devrilmemesi büyük bir faciayı önledi. Devrilen vinç 3 saat süren çalışmanın ardından inşaat temelinden kaldırıldı.

Malatya'da torbacılara yönelik operasyon
Malatya’da, polis tarafından torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 3 farklı çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar çerçevesinde 268 gram metamfetamin ve 349 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 şahıstan 5’i tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.72 artarak 3.593, Dolar %0.17 azalarak 18.5843, Euro %0.29 azalarak 18.0495, Altın %1.42 azalarak 1.000.13, Petrol %0.42 artarak 98.33, Bono %1.16 azalarak 15.39'dan işlem gördü.

Hava Durumu
11 Ekim 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 20, İstanbul Yağmurlu 22, İzmir ve Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber