10 Ekim 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 10 Ekim 2020 Cumartesi

Korona salgını 2022’ye kadar sarkabilir
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, koronavirüs salgını ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Türkiye'den NAVTEX ilanı
Barbaros Hayreddin Paşa gemisi için Akdeniz’de gerçekleşecek sismik çalışmalar amacıyla 9 Kasım’a kadar NAVTEX ilan edildi.

Batan balıkçı teknesi drone kamerasında
İstanbul Samatya açıklarında alabora olarak 2 kişinin ölümüne neden olan balıkçı teknesi havadan drone ile görüntülendi. Kurtulan 11 kişi ise ifadelerinin ardından polis merkezine götürüldü.

Ankara’da psikiyatri hastası yatağını tutuşturdu
Ankara’da Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri hastası yatağını tutuşturdu. Hastanenin 1. katında çıkan yangında ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmazken 10 kişi dumandan etkilendi. İtfaiye ve sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmada binada bulunan 100 hasta tahliye edildi.

İstanbul’da PKK yapılanmasına yönelik operasyon
İstanbul’da 4 ilçede 7 farklı adreste terör örgütü PKK yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 7 şüpheli gözaltına alındı.

Kars'ta 35 bin liralık kuyumcu hırsızlığı güvenlik kamerasında
Kars’ta 35 bin liralık kuyumcu hırsızlığı güvenlik kamerasıyla anbean kaydedildi. Kadının kuyumcudan bileziği el çabukluğuyla alması ise dikkat çekti.

Samsun’da korona firarisi 62 kişi devlet yurdunda karantinada
Samsun’da evde izole olması gerekirken karantina kurallarını ihlal ederek dışarı çıkan 62 vatandaş devlet yurdunda gözetim altında tutuluyor.

Profesörden Maske Performanslı Sergi
Bayburt Baksı Müzesindeki “Maske ve Çağrışımlar” isimli sergi için Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, insan ve maske temalı yeni bir performans gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu performansın görsellerinden oluşturulan bir kompozisyon, sergide izleyiciler ile buluştu.

Hava Durumu
11 Ekim 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 24, İstanbul'da 23, İzmir'de 27, Antalya'da 28 derece olacak.
OGÜNhaber