1 Temmuz 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 1 Temmuz 2022 Cuma

Yeni asgari ücret belli oldu
Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak ek zamdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. 2022 yılı asgari ücrete yüzde 30 zam geldi. Yeni asgari ücret net 5.500 TL olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO mutabakatına YPG/PYD ve FETÖ'nün girmiş olması başarıdır”
Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, dünyada yaşanan gıda krizine ilişin Rusya lideri Putin ve Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşmeler yapılacağını belirterek, "Mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Biz aracı olarak gönderebiliriz. 20 civarı gemimiz orada, her an hareket etmeye hazır" dedi. Miçotakis'in açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "Bizim Yunanistan ile savaşa girelim, savaşalım derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava sahası ihlali yaptılar. Komşuysak, dostsak, barış içerisinde yaşamak istiyorsak bizim hava sahamızı niye ihlal ediyorsun?" dedi.

Bakan Bozdağ: "Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir tavır ortaya koymuştur"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu yapması üzerine Türkiye'nin hak ve hukukunu koruyan onurlu bir tavır ortaya koyduğunu ifade etti.

Bakan Murat Kurum'dan 6 il için yağış uyarısı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yağışın afete neden olduğu Yenice ilçesinde incelemelerde bulundu. Kurum, yeni yağış uyarısında bulunarak, "Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde yine Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Kırşehir ve Kayseri illerinde ve çevrelerinde gök gürültülü ve sağanak yağışlar görülecektir. Görülebilecek olumsuzluklara karşı yine Valiliklerimiz, belediyelerimiz uyarılmıştır. Bu çerçevede gerekli tedbirlerin alınması noktasında sahada ekiplerimiz bilfiil çalışmaktadır" dedi.

Kayseri'de dehşete düşüren cinayette yeni detaylar
Kayseri'de 2020 yılından bu yana kayıp olan Sevil Kutlu cinayetinde ortaya çıkan yeni detaylar tüyleri diken diken etti. Talihsiz kadının Afyonkarahisar'da cinayete kurban gittikten sonra cansız bedeninin valiz ile Kayseri'ye getirildiği ortaya çıktı.

Demir Yumruk Operasyonu'nda gözaltı sayısı 323'e yükseldi
Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalışan ve düzenledikleri sahte faturalarla 3'üncü şahıslar üzerindeki paravan şirketlerden haksız kazanç sağladıkları tespit edilen şahıslara yönelik Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen 'Demir Yumruk Operasyonu'nda gözaltı sayısı 323'e yükseldi. Göcek-Fethiye arasında iken açık denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de katılımı ile düzenlenen operasyonda Serdar T. isimli şahıs gözaltına alındı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.57 artarak 2.443, Dolar %0.32 artarak 16.7525, Euro %0.43 azalarak 17.4517, Altın %0.82 azalarak 961.96, Petrol %2.75 artarak 112.03, Bono %2.24 azalarak 23.54'den işlem gördü.

Hava Durumu
2 Temmuz 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 28, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber