1 Aralık 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 1 Aralık 2022 Perşembe

"Büyüme rakamları doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Küresel siyasi ve ekonomik krizlere, savaşlara, belirsizliklere rağmen 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerlemekle kalmıyor, Türkiye Yüzyılı'na da hazırlanıyoruz. Dün açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir" dedi.

"Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar"
Adalet Bakanı Bozdağ, 6’lı masanın Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı yürütme organıdır. Yürütme organını doğrudan Türk halkı seçmektedir. Bu yetkiden korkuyorlar" dedi.

Bursa'da eğitim uçağı düştü
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali yakınlarında bir eğitim uçağı düştü. Olayda pilot ve yanındaki kişi hayatını kaybetti.

Genç sevgililer kafa kafaya verip tek kurşunla intihar etti
Beylikdüzü'nde 19 ve 20 yaşındaki iki genç sevgili, kafa kafaya vererek tek kurşunla intihar etti. Yapılan olay yeri çalışması ve savcılık incelemesinin ardından silaha el konuldu. Cenazeler Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

İBB yöneticisi Yavuz Saltık hakim karşısında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) yönetici olan Yavuz Saltık'ın, terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER’in, örgütle bağlantısını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.20 artarak 4.972, Dolar %0.04 artarak 18.6455, Euro %0.40 artarak 19.3229, Altın %0.77 artarak 1.055.85, Petrol %2.17 artarak 86.08, Bono %0.94 azalarak 10.55'den işlem gördü.

Hava Durumu
2 Aralık 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 12, İstanbul, İzmir ve Antalya Yağmurlu 16 derece olacak.
OGÜNhaber