1 Aralık 2019 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda

Haber Turu 1 Aralık 2019 Pazar

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda kış lastiği denetimi
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı. Uygulama kapsamında polis ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda denetim gerçekleştirdi. Sürücüler denetimden memnun olduklarını söylediler.

Profesör leylek yuvalarını temizledi
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde leylek yuvaları gelecek yıl için hazırlanıyor. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalından emekli olan Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve Sındırgı Belediyesi ekipleri, leylek yuvalarına sonbahar bakımı yaptı.

Irak’ın Zikar kentinde aşiretler kontrol noktası kurdu
Irak’ın Kerbela kentindeki hükümet karşıtı gösterilerde protestocular, güvenlik güçlerine molotof kokteyli attı. En kanlı protestoların yaşandığı Zikar kentinde ise aşiretler kentin girişinde kontrol noktası kurdu.

Yaban keçilerinden geçit töreni
Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından, Niğde Çamardı Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme sahasına kurulan kameralar, bu kez dağların vazgeçilmez türü olan yaban keçilerinin geçişlerini kaydetti. Keçilerin geçişleri adeta görsel şölen oluşturdu.

Soğuk havada aynı karede iki farklı yaşam
Tokat’ta sahipli kediler soğuk kış günlerini sıcak ev ortamında geçirirken, sokak kedilerinin onlar kadar şanslı olmadığını gösteren kare objektiflere yansıdı.

Aşeren eşleri için bu manava koşuyorlar
İzmir’in Basmane semtinde 7/24 hizmet veren ’Aşeren Manav’, tezgahtaki meyvelerle hamilelerin uğrak noktası oldu. Manavın işletmesini yapan Nizami Buran (45), yazlık ürünlerin kışın, kışlık ürünlerin yazın talep gördüğünü söyleyerek, günün her saatinde aşeren kadınlar için açık olduklarını belirtti.

Batık şehirde "amfora" mezarlar görüntülendi
Türkiye’nin ikinci büyük tektonik gölü Hazar’da bulunan 4 bin yıllık batık şehirde valilik koordinesinde yapılan çalışmada, amfora (küp) mezarlar ile birçok yapıya rastlandı.

Terzi dükkanından çok müzeyi andırıyor
Bursa’da hizmet veren terzi dükkanına giren müşteriler müzeye gitmiş gibi oluyor.

Hava Durumu
2 Aralık 2019 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 7, İstanbul'da 12, İzmir'de 15, Antalya'da 19 derece olacak.
OGÜNhaber