1 Ağustos 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 1 Ağustos 2022 Pazartesi

Bakan Çavuşoğlu Sırp ve Kosovalı mevkidaşlarıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Sırbistan-Kosova sınırındaki gerilime ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Sırbistan-Kosova sınırındaki gerilim nedeniyle Sırp ve Kosovalı mevkidaşlarımla görüştüm. Türkiye, Balkanların barış ve istikrarına her zaman önem vermektedir. Yeni gerilimlerin kimseye faydası olmaz. Gerilimi azaltmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Guterres: "Bu Ortak Koordinasyon Merkezi'nin başarısıdır"
Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, mısır yüklü RAZONI isimli yük gemisi Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı’ndan hareket etti. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres bugün Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu Ortak Koordinasyon Merkezi'nin başarısıdır" ifadelerini kullandı.

Melek annelerini gözyaşlarıyla uğurladılar
Adana’nın Sarıçam ilçesinde gece balkonda uyurken dini nikahlı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Melek Yıldırım (28) Kozan ilçesinde toprağa verildi. Yıldırım'ın çocuklarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Tekirdağ'da fabrikada kimyasal patlama
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrikada kimyasal patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilirken, biri durumu ağır olmak üzere 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Başkentteki narkotik operasyonlarında bir haftada 46 kişi tutuklandı
Ankara’da 25-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen narkotik operasyonlarında gözaltına alınan 258 şahıstan 46’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda ayrıca çeşitli türlerde ve miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.23 artarak 2.650, Dolar %0.19 artarak 17.9477, Euro %0.52 artarak 18.4153, Altın %0.51 artarak 1.022.77, Petrol %3.84 azalarak 99.98, Bono %2.56 azalarak 22.43'den işlem gördü.

Hava Durumu
2 Ağustos 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 33, İzmir ve Antalya Güneşli 32 derece olacak.
OGÜNhaber