Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

ABD medyası: Trump'a erişim engeli getirildi
ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı yabancı liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin deşifrelerine erişiminin sınırlandırıldığı belirtildi. Amerikalı yetkililerin, bu liderler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Muhammed bin Selman'ın da olduğunu söyledi. Yetkililer, kararın gerekçesini "haber sızmasını önlemek" olarak açıkladı.

Rusya’da 20 bin kişi sokaklara çıktı
Rusya'nın başkenti Moskova'da 20 bin kişi sokaklara çıkarak hükümet karşıtı gösteri düzenledi. 8 Eylül'de yapılan seçimlere bazı muhalif adayların katılmasının engellenmesi ve bu kişilerin gözaltına alınmasını protesto eden göstericiler hükümet karşıtı slogan attı.

Çin'de trafik kazası: 36 ölü
Çin'in Ciangsu eyaletinde bir yolcu otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu 36 kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. Ciangsu eyaletine bağlı Yişing kent hükümetinden yapılan açıklamaya göre, kentteki G25 otoyolunda 69 yolcusu bulunan bir otobüs, 3 kişiyi taşıyan kamyona çarptı.

Şili'de 7,2 büyüklüğünde deprem
Şili'nin batısında Talca kenti yakınlarında 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Depremin merkez üssünün Şili'nin Talca kentinin 130 kilometre yakınları olduğu açıklandı.

Hong Kong'da sokaklar yine karıştı! Polisten sert müdahale
Hong Kong’da 17 haftadır süren protestolar durmuyor. Sabah erken saatlerde başlayan gösterilere polisin müdahalesi sert oldu. Hong Kong lideri Carrie Lam'ın Çin'in 1 Ekim'deki Ulusal Günü için şehir dışına çıkacağını ilan edilirken, Hong Kong sokakları protestocular ile doldu.

IKBY: Petrol gelirini Bağdat’a teslim etmeye hazırız
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 250 bin varil petrol gelirini, Irak bütçesinden payının kesilmemesi karşılığında Bağdat’a teslim etmeye hazır olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan ilk kez turist vizesi verecek
Suudi Arabistan, hac ve umre ziyaretleri dışında tarihinde ilk kez 49 ülke vatandaşına turist vizesi verileceğini açıkladı.Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Suudi Arabistan Turizm Kurulu Başkanı Ahmed el-Hatip, ülkeyi turizme açmak için 49 ülkeye turist vizesi vermeye başlanacağını belirtti.

Tek kelimeyle inanılmaz! Evinden 211 milyar 480 milyon liralık altın çıktı
Çin polisi, Danzhou Eski Belediye Başkanı Zhang Qi’nin evine gerçekleştirilen operasyonla evin bodrum katına gizlenmiş 13.5 ton para ve altın buldu.Gözaltına alınan belediye başkanının hüküm giyebileceği belirtiliyor.

 

 

 

 

OGÜNhaber