Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Esad rejimi İdlib’e saldırdı: 9 ölü, 23 yaralı
Esad rejimini destekleyen kuvvetlerin İdlib’in güneyindeki sivil yerleşim yerlerine düzenledikleri bombalı saldırı sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Yerel kaynaklar ölenlerin arasında kadın ve çocukların da olduğunu belirterek bölgedeki yetersiz sağlık ekipmanları sebebi ile ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Sudan’da bilanço artıyor: 37 ölü, 200 yaralı
Sudan’ın Port Sudan kentinde aşiretler arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Sudan Merkez Doktorlar Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Port Sudan kentinde Bani Amer ile Nuba aşiretleri arasında 21 Ağustos’tan bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda ölü sayısının 37’ye yükseldiği, yaralı sayısının 200 olduğu belirtildi.

Meksika’da gece kulübüne saldırı: 23 ölü
Meksika’da bir gece kulübünde molotof kokteyliyle düzenlenen saldırı sonucu çıkan yangında en az 26 kişinin öldüğü belirtildi.  Meksika’nın Coatzacoalcos kentinde El Caballo Blanco adlı gece kulübüne molotof kokteyli atılması sonucu yangın çıktığı öğrenildi. Yangında 8’i kadın 23 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin ağır yaralandığı belirtildi.

Filipinler’de yanan vapurdan 245 kişi kurtarıldı, 3 kişi öldü
Filipinler’de gece yarısı bir yolcu vapurunda yangın çıktı.  Çevredeki balıkçı tekneleri ve gemilerin yardımıyla yanan vapurdan 245 kişi kurtarıldı. Olayda 1 yaşındaki bir bebek ve 2 kişi hayatını kaybetti. Yangının vapurun makine dairesinde başladığı ve alevlerin bütün gemiyi sardığı belirtildi. 

Amazonlar’dan sonra Afrika’daki ormanlar da yangına teslim 
NASA’nın verilerine göre Angola’da 6 bin 902, Kongo Cumhuriyeti’nde ise 3 bin 395 yangın çıktı. Ağustos ayının başından bu yana Amazon ormanları yanmaya devam ederken, dünyanın ‘ikinci akciğerleri’ olarak kabul edilen Kongo Havzası ve Afrika’nın çeşitli bölgelerinde bulunan ormanlarda da aynı dönemde başlayan yangınların devam ettiği açıklandı.

Belçika Mahkemesinden ‘başörtkararı üsü’ 
Belçika’nın Flaman bölgesinde yer alan Leuven şehrinde bir ortaokul kız öğrencisi okula başörtüsü ile gidebilmek için açtığı davayı kazandı. Brabant Bölge Mahkemesi’nin aldığı karar sonucu, GO (Flaman Topluluk Eğitimi Konseyi) davayı kazanan öğrencinin okula başörtüsü ile girmesine izin vermek zorunda kaldı.

Yıldız futbolcu Neymar, La Casa de Papel'de 
Dünyanın en çok kazanan futbolcularından Brezilyalı yıldız Neymar, Netflix'in en çok izlenen dizilerinden La Casa de Papel ile anlaştığını duyurdu. La Casa de Papel'in meşhur maskesi ve kırmızı kostümü ile görülen Neymar, paylaşımını "Hayalimi gerçekleştirerek en sevdiğim dizide rol aldım. Sizi João ile tanıştırayım. Teşekkürler La Casa de Papel" notuyla paylaştı.

İspanya’da domates savaşı başladı
İspanya’nın Valencia şehri yakınlarındaki Bunyol kasabasında düzenlenen “La Tomatina” domates festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Ağustos ayının son Çarşambası on binlerce turistin akın ettiği kasabada düzenlenen festivalde her yıl tonlarca domates kullanılıyor.
OGÜNhaber