Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Kanadalı Müslümanlar ABD sınırından geri çevriliyor
Kanada'da yaşayan Müslümanların, son haftalarda ABD'ye girişlerinin geri çevrildiği bildirildi. Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'de yer alan haberde, Kanada pasaportu taşıyan bazı kişilerin farklı sınır kapılarından ABD'ye girişlerinin reddedildiği belirtildi. 

İran AB’ye Perşembe gününe kadar zaman verdi
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer anlaşmadaki taahhütlerin askıya alınmasında üçüncü aşamaya geçmeye hazır olduklarını söyleyerek, Avrupa Birliğinin Perşembe gününe kadar taahhütlerini yerine getirmesini istedi. Cevad Zarif, “Nükleer anlaşmadaki taahhütlerin askıya alınmasında üçüncü adıma ilişkin öneriler sunuldu. Bu konuda artık son aşamadayız” dedi.

Esad rejimi İdlib’e saldırdı: 4 ölü, 6 yaralı
Esad rejiminin İdlib’teki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Yerel kaynaklar ölenlerin arasında kadın ve çocukların da olduğunu belirterek ölü sayısının artabileceğini aktarıldı.

40’a yakın cumhurbaşkanı ve başbakan Varşova’da buluştu
40’a yakın cumhurbaşkanı ve başbakan Pazar günü Polonya’da düzenlenen İkinci Dünya Savaşı’nın 80. yıl dönümü törenleri için Varşova’da toplandı. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın temsil ettiği törenlere ABD Başkanı Donald Trump Dorian Kasırgası nedeniyle katılmama kararı alırken, Rusya ise ev sahibi Polonya tarafından törenlere davet edilmedi.

Yeniden silahlanan FARC’a ilk operasyon: 9 ölü
Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, yeniden silahlandığını duyuran Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’ne (FARC) yönelik operasyonda 9 FARC üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Duque, Sincelejo şehrinde yaptığı açıklamada, öldürülenler arasında FARC’ın önemli liderlerinden birisi olarak kabul edilen Gilardo Cucho’nun yer aldığını söyledi.

Demokratik Kongo’da ebola bilançosu 2 bini aştı
Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 yıldan uzun bir süredir devam eden ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 6’ya, ebolaya yakalananların sayısı ise 3 bin 4’e ulaştı.

Yemen’deki saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti
Yemen’in Aden şehrinde gerçekleştirilen hava saldırılarında en az 40 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 70 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yemen Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ölü ve yaralı sayısına dair net bir bilgi verilmezken toplamda 300 kişinin öldüğü ya da yaralandığı aktarıldı. Yerel kaynaklar ise saldırı sonucu en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

FIBA’nın yeni Başkanı Hamane Niang oldu
Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleşen 21’inci Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kongresi’ne katılan 156 ulusal federasyonun delegeleri, 2019-2023 dönemi için yeni başkan ve merkez kurul üyelerini seçtiler. Hamane Niang, yeni merkez yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, 2019-2023 dönemi için oy birliğiyle FIBA Başkanı seçildi.
OGÜNhaber