Sosyal medya gündeminin öne çıkmış birbirinden renkli haberlerini sizlerle buluşturacağız. Hiç vakit kaybetmeden bu haftanın en çok konuşulan haberleriyle başlıyoruz.

Sosyal Medya Gündemi | Instagram ve Facebook'a sansür

WhatsApp'ta parmak izi dönemi başladı!

WhatsApp'ın daha önce iOS platformunda aktif hale getirdiği parmak izi teknolojisi bu kez Android cihazlara da geldi. Parmak izi ayarını aktif hale getiren kullanıcılar, WhatsApp uygulamasına girmek istediklerinde parmak izlerini vermek zorunda kalacaklar. Bu özelliği kullanıp kullanmamak size kalmış!

Aynı WhatsApp hesabı iki farklı telefonda kullanılabilecek!

Geçtiğimiz aylarda tek WhatsApp hesabının birden fazla cihazda kullanılmasına yönelik bir takım iddialar ortaya atılmıştı. India Times sitesi bu özelliğin üstünde çalışıldığına dair bir haber paylaştı.Habere göre kullanıcılar aynı WhatsApp hesabıyla farklı cihazlardan giriş yapılabilecek ve sohbetler uçtan uca şifrelenmiş olacak. Ancak bu özellikte farklı cihazlara şifreleme anahtarı atanabilmesi için uçtan uca şifreleme de bir takım değişikliklerin olacağı da vurgulanıyor.

Instagram'da takip sekmesi de kaldırılıyor!

Başkasının kimi takip ettiğini merak edenlerdenseniz bu haber sizi biraz üzecek sanırım. İlk önce beğeni sayısını kaldırma hamlesi yapan instagram ‘Takip’ sekmesini kaldıracağını açıkladı. Şimdi ise sıra bir Instagram uygulamasına geldi. Like Patrol isimli Instagram uygulaması kaldırılıyor.Kullanıcıların, Instagram’da takip ettikleri kişilerin etkinliklerini izleyebildikleri Like Patrol isimli Instagram uygulamasını CNET’e açıklama yapan Like Patrol kurucusu Sergio Luis savundu ve , bu uygulamanın, Instagram’daki ‘Takip’ sekmesinin daha cüretkar bir versiyonu olduğunu söyledi.

Sansürsüz olduğunu düşündüğümüz sosyal medya uygulamaları ilginç bir haberle gündeme geldi. Facebook ve Instagram,cinselliği çağrıştıran ya da dolaylı yoldan cinselliğe çağrışım yapan emojileri yasaklıyor. Artık bu tür ifadeler kullanılamayacak. Enteresan olan, cinsellik içeren reklam ve hesapların varlığı içerisinde kullanmaya çalıştığımız bu uygulamaların emojileri kaldırarak ne amaçladığı!

Norm Ender’e şok! Şarkısı kaldırıldı!

Sıradaki haberimiz de youtube'da tıklanma rekorları kıran rapçi Norm Ender'den geliyor. Müzik piyasasına geri dönen ve büyük ses getiren ünlü rapçi Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mekanın Sahibi ile ilgili çalıntı iddialarının ardından Spotify da Norm Ender’in milyonlarca kez dinlenen şarkısını listeden kaldırdı.E ozaman ünlüler arasında onca tartışmaya sebep olan bu şarkı bayağ bayağ çalıntımıy mış?

Twitter'dan dikkat çeken karar!

Sosyal medya platformu Twitter, yeni politikası gereği artık siyasi içerikli reklam alınmayacağını duyurdu.Twitter'ın Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey kararın kasım sonunda uygulamaya konulacağını kaydetti.Budurum siyasileri bir hayli etkileyeceğe benziyor.
OGÜNhaber