KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, katıldığı konferans sonrası Cengiz Aygün’ün misafiri olarak Kastamonu’yu gezdi. Gezi sonrası OgünTV’nin gündemle ilgili sorunlarını cevaplandırdı.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Taçoy, Kastamonu’da OgünTV sorularını cevapladı

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans “Uluslararası 15. Anadolu Adli Bilimler” kongresi açılışına katıldı.

Burada yaptığı açıklamaların ardından İş Adamı Cengiz Aygün’ün misafiri olarak Kastamonu’yu gezdi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, KKTC Ankara Büyükelçisi Sayın Kemal Köprülü, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’ın eşlik ettiği gezide, Bakan Hasan Taçoy ve Cengiz Aygün, Gün Medya’nın sponsor olduğu, Özbekistan’da Dünya Şampiyonu olan Kastamonu Taekwondo Akademi Sporcusu Zehra Begüm Kavukcuoğlu’nu ve antrenör Numan Haçat’ı ziyaret etti.



Vedat Tek Kültür Merkezi Şapka Müzesi ziyareti ile başlayan gezi programı Şeyh Şaban-ı Veli, Kastamonu Kalesi ile devam etti ve iş adamı Cengiz Aygün’ün onursal başkanı olduğu Kastamonuspor 1966 tesisleri ziyareti ile son buldu.

Gün Medya ve Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün, müzede KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'a özel kılıç hediye etti.



Kastamonuspor 1966 futbolcularından başarı sözü alan Taçoy, başarının sağlanması halinde takımı tam kadro olarak KKTC’de ağırlama sözü verdi.

Burada Ogün TV’nin özel konuğu olarak sorularını cevaplayan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Taçoy, “Kastamonu çok güzel ve tarih kokan bir şehir” dedi.

Kastamonu’nun temizliğini, eski yapısının korunmuş olmasını ve Evliya şehrinin olduğunun hissedilir olmasını beğendiğini anlatan Taçoy, “Bu Evliya şehrinin çok farklı olduğunu gördüm. Kurtuluş Savaşında hiç teslim olmamış, erkeklerin göç ettiği, kadınların silah, mühimmat taşımada yardımcı olduğu, Şerife hatunlardan tutunda daha birçok isimsiz kahramanın imzası olduğu bir şehir görmek beni ayrıca mutlu etti. Atatürk’ün yaptığı Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin gerçekleştiği şehir olması bu duygularımı daha da pekiştirdi. Onun için Kastamonu’ya ben bayıldım. KKTC ile de çok özleştirdim.” dedi.

OGÜNhaber Kastamonu yetkilisi İrfan Salcı’nın sorduğu soruları cevaplayan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamayı yorumladı.

“KADERSİZ BİR AÇIKLAMAYDI”

“Sayın Akıncı’nın yaptığı açıklama bence kadersiz bir açıklamaydı. Bu KKTC geneline hitap etmeyen bir açıklaydı. Bu açıklama yapıldı. Eleştirdim. Bu açıklamayı seçimlere yönelik bir açıklama olduğuna inanıyorum. KKTC insanı savaşı çok gördü çok yaşadı. Savaştan nasıl etkilenildiğini de gördü yaşadı. Savaşın hiç kimseye fayda etmeyeceğini çok iyi bilir. Bugün Barış Pınarı Harekatı bundan 45 yıl önce de Barış Harekatı. İkisinin bir farkı yok. Yunan cuntasının Kıbrıs adası üzerinde oynamış olduğu oyunların bir farklısını başka ülkeler bugün Suriye içerisinde hem Suriye’ye karşı hem Türkiye’ye karşı oynamaktalar. Oluşturmak istedikleri yapının ne olduğunu herkes görmekte. Türkiye Uluslararası haklarını burada bir şekilde kullanmak mecburiyetindeydi. Eğer bunu barış yolu ile ateşkes ile denemiş olsa idi karşı taraf Türkiye’de bu yolu seçerdi buna adım gibi eminim. Ancak savaşma ve gafil avlama yolu ile bir yerde insanları katletmek için terörist aktiviteleri olduysa buna karşı mücadele etmekse konu Türkiye bunu en layıkiyle yaptığını ve güçlü bir ülke olduğunu gösterdi.”

“TÜRKİYE İSTESEYDİ ADANIN TAMAMINI ALIRDI”

“Kıbrıs ile kıyas yaptım. 1974’te Yunan cuntasının Kıbrıs adasında yapmış olduğu darbenin sonucunda garantör Türkiye’nin müdahalesi ve hakkaniyetli, adaletli davranışıyla, Ana Vatan Türkiye’nin adanın sadece %36’sının özgür bölge olarak Kıbrıs Türkleri’ne ait olduğunu söyleyerek orada durması ile kıyasladım.

Türkiye isteseydi adanın tümünü alırdı ancak yapmadı. ‘Hakkım bu kadar. Ben buradan çizgimi çekiyorum’ dedi ve durdu.”

“DİK DURUŞU İLE GURURLANDIK”

“Barış Pınarı Harekatı’nda da Türkiye dedi ki “32km derinlik içerisine gireceğim, özgür bölge yaratacağım ve halkımı koruma altına alacağım”. Mücadele sonrasında, Türkiye’nin dik duruşu sonrasında, Amerika ve diğer ülkeler anlaşmaya gitti ve ateşkes ilan etti.

Artık Amerika ve diğer ülkelerin arzulamış olduğu; Türkiye’nin bu bölge içerisindeki güvenliği sağlaması ve o bölgenin Türkiye tarafından kontrol altına alınması. Çünkü bu olmazsa orada bulunan silahlanmış kişilerin Türk milletinin dik duruşuyla Türkiye’nin o bölgeyi temizleyeceği ve gireceğini bildi. Bundan dolayı o dik duruşu gösteren Türk Milletine, onun temsilcilerine ben buradan bir kez daha teşekkür ederim. Biz gururlandık, duygulandık ve bunları hissettik.”

“ESKİ YAVRU VATAN, ARTIK SERHAT VATAN”

Bugün gerçekleşen “Uluslararası 15. Anadolu Adli Bilimler” konferansında “KKTC artık Serhat Vatan” diyen Taçoy konu ile ilgili; “45 yıldır var olan bir kesimin artık yavruluktan çıktığını kabul etmemiz lazım. Ekonomik olarak nerelere geldik. Ana Vatanımız, Türkiye var. Ama artık biz Serhat Vatan’ız. Artık Dünya dilini konuşmamız lazım. Artık kendi hakkımızı savunmamız gerekiyor ki bu da artık KKTC’nin yavru değil Serhat vatan olduğunu gösteriyor. Yine Ana Vatanımıza tüm bağlılığımızla Serhat Vatan olmamız gerekiyor. Serhat boyunda yaşayan Türkler olarak bizlerin ve kurulan ikinci Cumhuriyet olan KKTC’nin tüm haklarını savunabileceğini gösterir. Bu da Serhat Vatan olduğunu gösterir.” dedi.


OGÜNhaber