Çocuklarının terör örgütü Pkk tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin bekleyişi 49’uncu günde de sürüyor.

HDP önündeki evlat nöbeti 49’uncu gününde

OGÜNhaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatları için oturma eylemi başlatan ailelerin bekleyişi 49’uncu günde devam ediyor.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylem bölgesindeki ailelere Türkiye'nin dört bir yanından destekler sürüyor.



Eylemcilerden Şehmus Kavala, "HDP'den herhangi bir gelişme yok. Burada bizi taciz etmek için önümüze araba koyuyorlar. Bunlar bizi burada istemiyorlar. Benim oğlum polis memuru ve esir oldu şu anda. Diğer ailelerin çocukları da bizim gibi. Onlar da inşallah fırsatları varken ailelerine ve devlete sığınsınlar. Devlet inşallah benim oğlumu kurtaracak. Oğlumu çok özledim." diye konuştu.



Fahrettin Akkuş ise, "Bize burada hakaret ettiler. Biz onların zulmünden korkmuyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar buradan kalkmıyoruz. Buradaki bütün aileler çocuklarını bekliyor. Çocuklarımızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz. Ne mutlu Türküm diyene." diyerek sözlerini tamamladı.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber