24 Şubat 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 24 Şubat 2020 Pazartesi

-İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van'ın Başkale ilçesinde hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi, Başkale Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem nedeniyle Başkale'de meydana gelen zararların karşılanacağını söyledi. Bakan Pakdemirli, Özpınar Mahallesi'nde hayatını kaybeden 8 kişi için kurulan taziye çadırında acılı aileleri ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

-MSB'dan Barış Pınarı bölgesindeki Tel Abyad’da eylem hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li terörist , eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gizlendikleri evlerde, silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi açıklaması yapıldı.

-ABD Başkanı Donald Trump, ilk resmi ziyareti kapsamında Hindistan’a geldi. Trump için 110 bin kapasiteli stadyumunda bir karşılama töreni düzenlenecek.

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisinin İngiltere'den alındığını ve birkaç hafta içinde Türkiye'de olacağını duyurdu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de 2 sismik arama ve 2 sondaj gemisiyle hidrokarbon arama çalışmalarını devam ettirdiğini ifade eden Dönmez, Libya ile yapılan deniz yetki mutabakat anlaşmasıyla Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarının netleştirildiğini söyledi.

-Türkiye'nin sınır komşusu İran'da, koronavirüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Van ve Hakkari’nin yanısıra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı da giriş-çıkışlara kapatıldı. Sınır kapısında bekleyen TIR'ların oluşturduğu kuyruğu 5 kilometreye ulaştı.

-Dünyada hızla yayılan ve birçok kişinin ölümüne neden olan korona virüsü hakkında en yetkili isimden korkutan açıklama geldi. Çin Devlet Başkanı Cinping, Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının "hala acımasız ve karmaşık" durumda olduğunu bildirdi.  Şu ana kadar virüsten ölenlerin sayısı 2 bin 594'e yükseldi.

-BÜYÜKÇEKMECE sahilde kadın cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının vücudunda darp izlerine rastlandığı öğrenildi.

-Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

-İstanbul Küçükçekmece'de 15 Eylül 2019 tarihinde cezaevinden izinli çıkarak birlikte yaşadığı Kübra Tayfur’un (32) vücuduna ve yüzüne kızgın yağ attığı iddiasıyla yargılanan Ersin Ülker (40) ilk kez hakim karşısına çıktı. Müşteki Kübra Tayfur, duruşmada şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 'Başkent 153' ekipleri, 11 aylık bebeği için sünnet kıyafeti talebinde bulunan Firdevs Kırkurt’un evine giderek sürpriz yaptı. Başkent 153 ekiplerini karşısında görünce mutluluğunu gizleyemeyen anne Firdevs Kırkurt duygulu anlar yaşadı.

- 24 Şubat 2020 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %2.59 azalarak 113.809, Dolar %0.98 artarak 6.1519, Euro %0.69 artarak 6.6172, Altın %3.29 artarak 332.62, Petrol %3.95 azalarak 55.56, Bono %5.86 artarak 11.86'dan işlem gördü.

- 25 Şubat 2020 Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 9, İstanbul 12, İzmir 17, Antalya 22, Edirne 16, Bursa 16, Kastamonu 7, Sivas 5, Trabzon 10, Erzurum 0, Van 6, Diyarbakır 14, Hatay 19, derece olacak.

OGÜNhaber