Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde çocuklarının terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırılması gerekçesiyle evlat nöbeti tutan aileler, 77'nci günde de eylem alanında bekliyor.

Evlat nöbetindeki baba: 'Parayla burada oturduğumuzu iddia edenler var'

OGÜNhaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Diyarbakır'da 3 Eylül'den bu yana HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan acılı ailelerin bekleyişi devam ediyor.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylem bölgesindeki aileler, çocukları gelmeden eylem bölgesinden ayrılmayacaklarını ifade ediyor.

"Biz tiyatrocu değiliz"

Evladı için 77 gündür nöbet tuttuğu belirten baba Şevket Altıntaş, "Bizlere iftiralarda bulunuyorlar. Parayla burada oturduğumuzu iddia edenler var. Benim gitmediğim kişi, gitmediğim kurum kalmadı. Düşünün ki çocuğunuz kayboldu. Sizler olsaydınız çocuğunuz için bu binanın önünde gelmez miydiniz? Halkın bunu net bir şekilde görmesi lazım. Burada acılar yaşanıyor. Biz tiyatrocu değiliz." dedi.



Teröre destek veren herkese seslendiğini söyleyen Altıntaş, "Sen teröre destek verirken bizim ana kuzusu evlatlarımızı kaçıran teröristlere detsek veriyorsun. Bu zulme ortak oluyorsun. 15 yaşındaki çocuğu aldılar. Gönüllü gitti diyorlar. Çocuğun fikri ne kadar olabilir? Allahtan korkun. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Bizlere iftira atmayın. STK'lara sesleniyorum. Bize destek verin, yanımızda olun." diye konuştu.

Anne Hatice Levent ise, "Ben çocuğumu okumaya gönderdim. Benim yavrumdan ne istediler? Ben kızımı istiyorum. Bizim yavrularımızı versinler. Dört duvar arasında ağlaya ağlaya bittim. Tüm annelere sesleniyorum buraya gelsinler birlik olalım." diye konuştu.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber