Dijital Vadi, yeni teknolojik ürün denemelerini, oyun güncellemelerini, Dijital dünyadaki son gelişmeleri sizlerle buluşturuyor.

Dijital Vadi | Google Stadia Geliyor

- Dördüncü mağazasını Ankara Ankamall AVM de açan xaomi mi açılışa özel ilk 500 kişiye akıllı saat kulaklık hoparlör verileceği duyulunca izdiham yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinden yardım istenirken açılış ertelendi. mi store’dan yapılan açıklamada açılışa özel kampanyaların 15 gün boyunca sürecek şekilde yeniden organize edileceği belirtildi.

- 8 Kasım tarihinde iOS 13.2.2‘yi yayınlayan teknoloji devi aradan geçen 10 günün ardından iOS 13.2.3 sürümü ile karşımıza çıktı.

Yaklaşık 100 MB boyutunda olan güncelleme, iOS 13.1’de kalanlar için 600 MB civarında. Güncelleme notlarında yer alan detaylar şu şekilde: Mail, Dosyalar ve Notlar içerisinde sistem aramasının çalışmasına engel olan sorun giderildi.

Uygulamaların arka planda içerik indirmesini engelleyen sorun çözüme kavuşturuldu. Mail uygulamasının yeni iletileri almasını engelleyen ve Exchange hesaplarında özgün ileti içeriği ile yaşanan sorunlar giderildi.

Buna ek olarak Mesajlar’ın ayrıntılar görünümünde fotoğrafların, bağlantıların görünmediği sorun ortadan kaldırıldı.

Güncellemeyi yüklemek isteyenlerin yapması gereken oldukça basit: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunun takip edilmesi yeterli olacaktır. Bu sürümü iOS 13’e güncellenen tüm iPhone modelleri aldı.

- 12 oyun ile serüvenine başlamaktan vazgeçen Google, oyun adetinin az olması ile alakalı eleştirilere kulak astı. Piyasaya sürülmesinden sadece 1 gün önce 10 oyun daha ekleyen arama motoru şirketi, güzel bir başlangıç yapmak istiyor.

Bir bulut oyun hizmeti olan Stadia, 4K 60 FPS eşliğinde mükemmel bir oyun zevki yaşatmayı amaçlıyor.

- Önümüzdeki ay piyasaya çıkacak olan Star Wars: The Rise of Skywalker’ın yapımcısı Disney (Lucasfilm) ve Samsung, iş birliği yaptıklarını daha önceden duyurmuştu ve Samsung, gücün karanlık tarafına katıldı. Bugün Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Edition tanıtıldı.

Samsung’un resmi internet sitesinde duyurusunu yaptığı yeni Galaxy Note10+ Star Wars Edition, özel bir kutu içerisinde geliyor. Kutunun üzerinde “I’ll show you the dark side” repliği ve Kylo Ren’in bir resmi bulunuyor.

Kutunun içerisinden karanlığa bürünen Galaxy Note10+, kırmızı bir ışın kılıcını andıran S-Pen ve Sith temalı özel bir kutunun içerisinde Galaxy Buds çıkıyor. Bunların yanında kutuda bir de Kylo Ren’in bulunduğu bir koruyucu kılıf bulunuyor.

- İran hükümeti akaryakıt fiyatları zammına yapılan protestolar nedeniyle, ülke genelinde sabit ve mobil internet hatlarında kısıtlamaya gitti. İran, son dönemlerde yükselen siber terörizmi ve kötü niyetli hack olaylarıyla sıkça gündeme gelmişti. İran hükümeti neredeyse tüm ülkedeki internet erişimini kapattı.

- Mersin'de yaşayan 20 yaşındaki Çayan Temel, iPhone'un 'Siri' uygulaması üzerinde açık buldu. Durumu Apple'a aktaran Temel'e 200 TL para ödülü verildi. Temel'in daha önce de Apple'da açık bulduğu ve 500 TL ödül aldığı öğrenildi.

- Xiaomi, şimdi de Amazon'un meşhur e-kitap okuyucusu Kindle'ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Firma, Mi Reader adındaki yeni e-kitap okuyucunun tanıtımını yaptı.

Cihazın 24 farklı ekran parlaklığı ayarı, HD görüntü özelliği ve tabii ki elektronik mürekkep teknolojisi desteği bulunuyor. Uygun fiyatıyla da öne çıkan Xiaomi Mi Reader, Kinde'ın tahtını sallayabilir.

- Apple uygulama mağazası App Store’da yer alan elektronik sigara ile ilgili 181 uygulamayı kaldırdı bu konuda uzmanlığı yaptığı halk sağlığı krizi ve gençlik salgını gibi uyarıları katılıyoruz açıklaması yapan Apple App Store kılavuzunu güncellediklerini ve bundan sonra bu uygulamaların mağazalarında yer alamayacağını duyurdu.
OGÜNhaber