Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba

Bir Dünya Haber 29 Ocak 2020 Çarşamba

ABD Başkanı Trump'tan sözde Orta Doğu Barış Planı açıklaması

ABD Başkanı Trump, sözde Orta Doğu barış planına yönelik detayları açıklayarak Kudüs’ün, İsrail’in bölünmez başkenti olarak kabul edileceğini ifade etti.

Anlaşmanın kabul edilmesi halinde Filistin’in sınırlarının bugünkü topraklarının iki katı olacağını söyleyen Trump, ABD’nin Doğu Kudüs’te büyükelçilik açacağını ve Filistin’e 50 milyar dolarlık yardım hibe edileceğini belirtti.

Filistinliler Trump'ın sözde Orta Doğu barış planını protesto etti

Filistinliler ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde Orta Doğu barış planına tepki göstererek protesto gösterileri düzenledi.ABD ve İsrail aleyhine slogan atan göstericiler, anlaşmaya karşı tepkilerini göstererek Trump’ın yer aldığı posterleri ve ABD bayraklarını yaktı.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi:İsrail istediği zaman 'ilhak' edebilir

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Friedman, İsrail'in istediği zaman Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini 'ilhak' edebileceğini söyledi.

Hong Kong araştırmacıları 'Korona Virüsü' için aşı geliştirdiler

Çin ve ABD'deki bilim adamları, 100'den fazla insanı öldüren ve binlerce kişiyi enfekte eden yeni korona virüsüne karşı bir aşı üretmek için ayrı ayrı yarışıyorlardı.Hong Kong Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar başkanı Profesör Yuen Kwok-Yung, ekibinin aşı üzerinde çalıştığını ve daha önce bilinmeyen virüsü şehrin ilk ithal vakasından izole ettiğini ortaya çıkardı.

Ukrayna devletinin toplam borcu 84 milyar 360 milyon dolara ulaştı

Ukrayna’nın devlet garantili ve doğrudan devlet borcu toplamının 84 milyar 360 milyon dolara ulaştığı açıklandı.Devlet borcunun ekonomik büyüklüğe (GSMH) oranı ise yıl sonu itibariyle yüzde 50’ye geriledi.

İran dini liderinin Twitter hesabı askıya alındı

İran dini lideri Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı.İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından gelişen olaylarda, akıllara, 'Tarih tekerrür edecek mi?' sorusu geliyor.

Hafter güçleri Trablus'ta bir okulu vurdu: 2 ölü, 2 yaralı

Libya’da Hafter güçleri başkent Trablus’ta bir okula füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti, 2 çocuk da yaralandı.Libya Hükümeti yaptığı açıklamada, darbeci Hafter güçlerinin Trablus’un El Hadaba bölgesindeki bir okula füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Güney Amerika'yı sallayan 7,7 şiddetinde deprem

Güney Amerika şiddetli bir depremle sarsıldı.Küba'da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Küba'daki şiddetli depremin ardından Jamaika, Küba ve Cayman'da tsunami alarmı verildi.

OGÜNhaber