Bu yıl anneler günü karantina günlerine denk geldi. Bizde tam bu sebepten ötürü, evde kaldığımız bu günlerde günün anlam ve önemine ilişkin, annelerimize ithafen, çok güzel bir film listesi derledik. İşte keyifle izleyeceğiniz annelik üzerine yapılmış gelmiş geçmiş en iyi filmler.

Annelik üzerine yapılmış en iyi 10 film

1. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017) - Dram - IMDb puanı: 8,2
Kızı vahşice katledilen bir annenin ABD’de küçük bir kasabadaki adalet arayışını konu alan filmde, aylar geçmesine rağmen katil ya da katillerden hiç bir iz ortaya çıkmaz. Dahası, anneye göre kasabada bunu umursayan da yoktur. Bu dokunaklı filmde, kızının cinayetini aydınlatmak isteyen acılı bir annenin hikayesini izleyeceksiniz.

2. Gizli Dünya (2015) - Dram/Gerilim - IMDb puanı: 8,1
Emma Donghue'nun çok satan kitabından sinemaya uyarlanan Gizli Dünya'da, 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramına tanık olacaksınız. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biri...

3. Lion (2016) - Biyografik/Dram - IMDb puanı: 8,0
5 yaşındaki Hintli bir çocuk abisinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür.

4. Kız Kardeşimin Hikayesi (2009) - Dram - IMDb puanı: 7,4
Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

5. Cesur (2012) - Animasyon/Macera/Komedi - IMDb puanı: 7,1
Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Anne kız arasındaki çatışmalara yer verilen bu Pixar animasyonunda sonunda annesinin kıymetini anlayan asi prenses Merida'nın hikayesini izleyeceksiniz.

6. Soul Food (1997) - Dram - IMDb puanı: 7,0
'Tek bir kişi bir aileyi bir arada tutabilir ve o bir kişi gittiğinde koca bir aile parçalanabilir.' Bu dokunaklı filmin devamı olarak, daha sonra 4 sezonluk dizisi de çekildi. Kesinlikle kaçırmamanız gereken filmler arasında...

7. Omuz Omuza (1998) - Dram/Komedi - IMDb puanı: 6,8
Annelik duygusunu en güzel şekilde anlatan bu filmde, eski kocası Jackie ile ayrılmasının ardından hayatını yeniden yoluna koymanın derdinde olan Luke, yeni sevgilisi ve çok sevdiği çocukları arasında kalır. İzlerken boğazınızın düğümleneceği bu filmi izlemeden önce bolca peçete hazırlamayı unutmayın.

8. Yaşamın Kıyısından Kartpostallar (1990) - Komedi/Dram - IMDb puanı: 6,7
Başrollerinde Meryl Streep ve Shirley MacLaine gibi usta oyuncuları barındıran filmde, Suzanne karakteri hastanede tedavi altına alınır ve bu süreçte her şeye sıfırdan başladığı temiz bir hayata kavuşmaya karar verir. Ta ki annesi ziyaretine gelene kadar... Bir yandan güldürürken bir yandan ağlatan bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

9. Okyanus Kadar Derin (1999) - Dram - IMDb puanı: 6,4
Sıradan bir anne olan Beth Cappadora’nın yaşadığı hayat bir uçuruma sürüklenmek üzeredir. Ancak ailesinin tüm sorunlarını tek başına üstlenen, ailesine bağlı bu fedakar annenin olacaklardan haberi yoktur. Bir gün bir otelde toplantısı olan Beth, çok sevdiği üç çocuğunu alarak yol alır. Kargaşanın orta yerinde henüz üç yaşında olan küçük oğlu Ben, aniden gözden kayboluverir.

10. Mamma Mia (2008) - Müzikal - IMDb puanı: 6,4
Mamma Mia, Merly Streep'in başrolde olduğu, ailecek keyifle izleyebileceğiniz çok eğlenceli bir müzikal. Filmde babasız büyümüş olan ve babasının kim olduğunu keşfetmeye çalışan Sophie'nin hikayesi anlatılıyor.
OGÜNhaber