Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç OgünHaber'e önemli açıklamalarda bulundu. Koç, Erdoğan'ın dövizle gayrimenkul kira satışının yasaklanması kararını çok doğru bulduğunu ifade etti.

DİEM-DER'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirasına teşvik amacıyla dövizle gayrimenkul kira satışının yasaklanması kararını oldukça olumlu karşıladığını belirterek "Son zamanlarda yükselen döviz fiyatları sebebiyle arsa ve konut satışları büyük zarar gördü. Bununla beraber bankalarda faizlerin yükselmesi yatırımcı ve iş adamlarınının tefecilere yönelmesine sebep olmuştur. Konut satışları neredeyse durma noktasına geldi." dedi.


Ticaretimiz dolar üzerinden olmasın

Dövize yatırım yapan vatandaşlara uyarıda bulunan Koç, "Biz ulaşabildiğimiz bütün vatandaşlara uyarıda bulunuyoruz, paralarını bankalardan çekip dövize yatırmasınlar, gayrimenkule dönsünler. Ticaretimiz dolar üzerinden olmamalı." dedi.

Herkes emlakçı olamayacak

Emlakçılara yönelik yeni çıkan yasayla ilgili değerlendirmede bulunan Koç, yasanın son derece önemli olduğunu belirterek konuyla ilgili Diyarbakır'da kurs vereceklerini ifade etti.

Koç, "Emlakçılık çok önemli bir sektör. Yasanın çıkmasıyla beraber herkes emlakçılık yapamayacak. Merdivenaltı emlakçılık son bulacak. Açacağımız kurs ile bu sektörde herkesi bilgilendirmiş olacağız. Kursu bitirenlere sertifika vereceğiz." dedi.
OGÜNhaber