Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı seçim, ekonomi ve Irak ile kesilen ekonomik ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cevdet Nasıranlı, 'Irak ile ihracaat bir an önce başlamalı'

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı Güneydoğu'da ekonominin durumu, seçim sürecini ve Irak ile kesilen ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

Nasıranlı, seçim sürecinde oluşan belirsizlik, yaratılmak istenen kaos ortamının seçim sonrasında geride kaldığını belirterek; "Türkiye seçimin ardından çok daha hızlı ve aktif bir sistemle yönetilecek. Şu an uygulamaya tamamen geçilmese de bunun bir rahatlığı var. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu yönde yaptığı açıklamalar iş dünyasına güven veriyor. Bu güven ortamının devamının ve iş dünyasına gerekli desteğin sağlanması halinde iş dünyasının önü açılacaktır." diye konuştu. 

Kuzey Irak Güneydoğu Ticareti'nde önemli konumda

Diyarbakır ve Güneydoğu'daki ekonomik sıkıntıların Hendek olaylarında baş göstermeye başladığını ifade eden Nasıranlı; " Hendek olaylarında esnaf ciddi sıkıntılar çekti. Bunlar aşılmaya başlandıktan sonra ikinci bir sıkıntı yaşadık. Kuzey Irak'taki referandum olayı en fazla Güneydoğu'yu etkiledi. Referandum sonrası pek çok arkadaşımız üretimlerini pazarlayacak alan bulamadıklarından, üretimlerini durdurdu. Bu açıdan bizim için önemli bir konumda olan Kuzey Irak'ka ilgili çalışmaların bir önce başlatılması lazım. 

Ekonomide yaşanan kriz ortamı terör ile bağlantılı

Güneydoğu'da yaşanan ekonomik krizin bir diğer sebebinin de terör olduğu ifade eden Nasıranlı, terörle mücadelede sıkıntıların bir an önce aşılması gerektiğini vurguladı.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Ayberk Sezgün
OGÜNhaber