KKTC Başbakanı Ersin Tatar, herkesi böylesi zor bir dönemde sağduyulu olmaya çağırarak, 'Halkımızı sağduyuya çağırıyorum. Bugün birlik olma günüdür, siyaset yapma günü değildir, asla kışkırtmalara gelmeyelim' dedi.

Tatar, 'Gün siyaset yapma günü değil'

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, bugün sabah İngiltere’den ülkeye getirilen öğrencilerin yerleştirilmek istendiği Dikmen'deki öğrenci yurdunu ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Tatar, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine, "Ülke bizimdir, memleket bizimdir. Biz doğru yoldayız. Gün devlete sahip çıkma günüdür. Biz morallerimizi yüksek tutacağız. Mücadelemize devam edeceğiz, halkımızı doğru yönlendireceğiz. Özellikle böyle günlerde siyaset asla yapmamak durumundayız. Asla kışkırtmalara gelmeyelim. Uçaklarımız selametle geldi. Bir gün geç kalınsaydı çocuklarımız gelemeyecekti. Bugün Londra'da yalnız kalacaklardı. Becerdik, başardık, Türkiye'de yardımcı oldu çocuklarımız selametle geldi." dedi.

BU HÜKÜMET BU İŞİ İYİ YÖNETTİ
Konuşmalarına devam eden Tatar, " Bu hükümet bu işi çok iyi yönetti. Bütün insanlarımızı getirdik. Şimdi bana ekranlarda, Facebook'ta "Sana bu yakışmadı" diyenler, ben bizzat tek tek hepsinin evlatları ile ilgilendim. Bu çalışmaları da o anaların, babaların hatrına yaptım. Sabah Cumhurbaşkanı gelecek, kışkırtacak. Ondan sonra bize hakaret. Bu yakışmadı. Böyle günlerde siyaset yapılmaması gereklidir. Halkımızda doğruyu görecektir" dedi.

SEÇİM DÜŞÜNECEK HALİM YOK
Başbakanlık kürsüsünden de açıklama yapan Tatar, bir basın muhabirinin "Seçimler konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Benim şuanda seçim düşünecek halim yok. Aklım, enerjim tamamen herkesin sağlığı, çocuklarımızın geleceği için" dedi.

Tatar, konuşmasının ardından öğrenci yurdunu da gezdi.

BAŞBAKANIN KIZI KARANTİNA HASTANESİNDE GÖREVDE
Başbakan Tatar'ın, Hacettepe Hastahanesi'nde eğitimini sürdüren Doktor Kızı Cansu Tatar, karantina hastanesinde görev aldı.

GÖREVİ BAŞINDAKİLERİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM
Başbakan Ersin Tatar, dünyayı saran koronavirüsünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği sıkıntıların aşılmasında emeği geçen sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensupları ve işlerinin başında olan ve halka hizmetlerin sunulmasını sağlayan çalışanlara teşekkür etti.
OGÜNhaber