500 aç keçi sürüsü Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesini Kaliforniya orman yangınlarından kurtarmaya yardımcı oldu.

Kaliforniya'daki orman yangınına keçi müdahelesi

Mayıs ayında kütüphane keçiyi, kompleksi çevreleyen yanıcı ovmayı önleyici bir önlem olarak alması için tuttu.

Keçiler otları yediler, alevleri yavaşlatan ve itfaiyecilere tepki vermeleri için fazladan zaman veren bir yangın kırması yarattılar.

Los Angeles yakınlarındaki kütüphane, devlette tahliye ve elektrik kesintilerine neden olan yangınların sonuncusu Easy Fire tarafından tehdit edildi.

Kaprin müteahhitleri Vincent van Goat, Selena Goatmez ve Goatzart'ı içeriyordu. Bir Air Force One jeti ve Berlin Duvarı'nın bir parçası gibi sergilerin kurtarılmasına yardımcı oldular.

Kütüphane sözcüsü Melissa Giller Reuters'e verdiği demeçte, "İtfaiyecilerden birinin yangın molasının işlerini kolaylaştırdığına inandıkları söylendi." Dedi.

Kaliforniya orman yangınları öfkesi kadar büyük güç kesintileriyle karşı karşıya

İklim Değişikliği: Kaliforniya orman yangınları 'artık her yıl olabilir'

Keçiler, 13 dönümlük bir alanı temizlemek için yerel bir şirketten - 805 Keçi - işe alındı.

California'nın daha fazla yangın alması devam ederken, Morris talebi karşılamak için sürüsünü ikiye katlaması gerektiğini söylüyor.

Bir diğer büyük Güney Kaliforniya kurumu - Los Angeles'taki Getty Müzesi de bu hafta personel tarafından yürütülen kazıma çalışmaları ile korunmuştu.

Yangın yolunda yakalanan hayvanlara ne oldu?

Çiftçiler ve gönüllüler, çiftlik hayvanlarını boşaltmak, onları römorklara götürmek, güvenli bir yere bırakmak ve daha fazlasını kurtarmak için geri dönmeye çabalıyorlar.

Bazı durumlarda, alevler römork kurtarmaları için çok hızlı hareket ettiğinde, hayvanlar kendi başlarına kaçabilecekleri ve daha sonra toplanabilecekleri umuduyla serbest bırakılırlar.

Sahipleriyle birlikte, evcil hayvanlar da evlerinden uzaklaştırılmış, birçok hayvan ölmüş veya kaybedilmiştir.

Yangın tehdidi altındaki bazı sığınaklar da hayvanları boşaltmak zorunda kaldı.

Kaliforniya’da öfkeli olan ondan fazla aktif orman yangını arasında, eyaletin kuzeyindeki Kincade Ateşi şu ana kadar 76.000 dönüm alanı kül etti.

Vali eyalet çapında bir acil durum ilan etti.
OGÜNhaber