Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 9 Mart 2020 Pazartesi

Rusya ile İdlib görüşmeleri yarın başlayacak
Milli Savunma Bakanlığından, Moskova'da varılan mutabakat çerçevesinde Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantının 10 Mart Salı günü Ankara'da başlayacağı bildirildi.

Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 110 bini aştı
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 110 bini geçti. Ayrıca Kovid-19 nedeniyle 3 bin 831 kişinin öldüğü, 62 bin 302 kişinin de iyileştiği belirtildi.

ABD'de 2 Kongre üyesine korona tedbiri
ABD'de iki kongre üyesinde koronavirüs şüphesi ile tedbir alındı. ABD'de Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz ve Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen bir kişiyle temas kurdukları için kişisel karantina tedbiri aldıklarını bildirdi.

Kozmonotların ülke dışına çıkmaları yasaklandı
Rusya, kozmonotlarına koronadan dolayı yurt dışığı yasağı getirdi. Rusya’da, kozmonotlar ve Rus Havacılık ve Uzay Ajansı yetkililerinin, diğer ülkelerdeki uzay üslerindeki toplantı ve çalışmaları iptal edilerek bu kişilerin ülke dışına çıkması yasaklandı.

Rus ekonomisine petrol darbesi
Brent petrolün varil fiyatının yüzde 25 düşmesiyle birlikte Rusya'da euro ve dolar yükselirken Ruble'nin değer kaybetmesi Rus ekonomisini olumsuz etkiledi.

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi
Kuzey Kore’nin yeni füze denemesi gerçekleştirdiği açıklandı. Ateşlenen 3 füzenin, kısa menzilli balistik füze olduğu tahmin ediliyor.

Almanya, reşit olmayan göçmenleri kabul etti
Alman hükümeti, Yunan Adaları'ndaki reşit olmayan mültecilerin Almanya'ya gelmesini kabul etti.

Brezilya’da heyelanda ölenlerin sayısı 40’a yükseldi
Brezilya’da şiddetli yağışların yol açtığı heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi, en az 41 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
OGÜNhaber