Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 6 Kasım 2019 Çarşamba

İran nükleer anlaşmadaki taahhütlerini askıya almada dördüncü adıma geçiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yarın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini askıya almada dördüncü adıma geçeceklerini söyledi. Ruhani, ”Biz şu ana kadar üç adımı gerçekleştirdik. İlk adımda zenginleştirilmiş uranyum depolanmasındaki sınırı kaldırdık. İkinci adımda ise 300 kilonun üzerindeki zenginleştirilmiş uranyumun dışarıya satılmasını durdurduk. Üçüncü adımda ise nükleer çalışmalara ilişkin konulan tüm sınırlandırmaları kaldırmış ve yeni santrifüj üretimini hayata geçireceğimizi söylemiştik” dedi.

Bağdadi’nin kız kardeşi yakalandı

Türkiye'den gelen açıklama doğrultusunda, IŞİD’in öldürülen lideri Bağdadi’nin kız kardeşinin ele geçirildiğini bildirdi. Yapılan sorgularda IŞİD’in iç işleyişiyle ilgili önemli bilgilere ulaşılması umuluyor.

Protestoların sürdüğü Irak’ta anayasa değişikliği için ilk toplantı

Irak’ta hükümet karşıtı protesto gösterileri devam ederken anayasa değişikliği için kurulan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. En son yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için ateş açması sonucu 4 kişinin öldüğü, 150 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İran’da Kaşıkçı cinayetinden etkilenen genç, aile üyelerini öldürdü

İran’da 18 yaşındaki bir genç, annesi, babası ve 13 yaşındaki kardeşini gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden etkilenerek öldürdüğünü söyledi. Aile üyelerini öldürmek için uzun zamandır planlar yaptığını söyleyen genç, anne ve babasının küçük kardeşini daha çok sevdiklerini ve cinayeti bu nedenle işlediğini söyledi.

Meksika’da uyuşturucu karteli ABD’li aileye saldırdı: 4’ü çocuk 5 ölü

Meksika’da uyuşturucu kartelinin ABD’li bir ailenin aracına silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu, araçtaki 4 çocuk ve anne hayatını kaybetti. Yerel kaynaklar tarafından, saldırıda yanlış kişilerin hedef alınmış olabileceği ifade edildi.

Şili'de polisler diri diri yandı

Şili'nin başkenti Santiago'da hükümet karşıtı gösteriler, çatışmaya dönüştü. Göstericilerin molotof kokteyl attığı kadın polisler, diri diri yanmaya başladı. Biri boyun diğer baş bölgesi yanan kadın polislere, ekip arkadaşları yardım etmeye çalıştı.

Hindistan’da son 3 yılın en yoğun hava kirliliği

Hindistan’da hava kirliliği kritik noktaya ulaştı. Son 3 yılın en yoğun hava kirliliğinin yaşandığı Hindistan’da yetkililer ‘dışarı çıkmayın’ uyarılarını sürdürüyor.

Almanya elektrikli araçları için 1 milyon şarj ünitesi kuracak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaptığı açıklama da ülkesinde 2030 yılına kadar kurulmuş 1 milyon elektrikli araç şarj ünitesi olması gerektiğini söyledi. Otomotiv devleriyle kısa bir süre sonra toplantı yapacak Merkel, toplantı konusunun iklim ve emisyon hedefleri olacağını ifade etti.

OGÜNhaber