Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba

Bir Dünya Haber 5 Şubat 2020 Çarşamba

Pompeo: 'NATO müttefiki Türkiye’nin yanındayız'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye rejim güçlerini gerilimi tırmandırmakla suçlayarak, "NATO müttefiki Türkiye’nin yanındayız" dedi.

Aynı zamanda Pompeo, "Türkiye’nin kendini savunmaya yönelik haklı eylemlerini tamamen destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

BM: 'Türkiye ile Suriye arasındaki çatışma sona ermeli'

BM Genel Sekreterinden Türkiye ve Suriye ile ilgili açıklama geldi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib’de Türkiye ile Suriye rejim güçleri arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Tamamen kontrol dışı bir seviyeye gelmeden önce bu çatışmaların bitmesi gerekiyor" dedi.

AB'den Trump'ın barış planına tepki

Avrupa Birliği, ABD'nin sözde Orta Doğu barış planının "üzerinde uluslararası anlaşma sağlanmış ölçütlerle" uyuşmadığını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD'nin İsrail-Filistin sorununun çözümü için 28 Ocak'ta sunduğu sözde barış planına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Güney Kore'de 16. korona virüsü vakası tespit edildi

Güney Kore’de 16. korona virüsü vakasına rastlandığı bildirildi.

Güney Kore Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC), Güney Kore’de 16. korona virüsü vakasının tespit edildiğini doğruladı.

Özbekistan 250 vatandaşını Çin'den tahliye etti

Özbekistan, hızla yayılan korona virüsü nedeniyle 250 vatandaşını Çin’den tahliye etti.

Özbekistan 250 vatandaşını Özbekistan Hava Yolları’na ait uçakla tahliye ederken, Pekin-Taşkent uçuşunda yolculara sağlık ekiplerinin eşlik ettiğini bildirdi.

Irak'ta protestoların bilançosu: 536 ölü, 23 bin yaralı

Irak’ta Ekim 2019’da başlayan hükümet karşıtı protesto gösterilerinde 536 kişinin öldüğü ve 23 binden fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Bugüne kadar toplam 2 bin 713 kişinin gözaltına alındığını duyuran Beyati, kaçırılan 72 kişinin 22’sinin serbest bırakıldığını belirtti.

Libya'da yardım sistemi çökmek üzere

General Hafter güçleri, Libya’nın başkenti Trablus’a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Libya’da general Hafter Güçleri Trablus’un farklı yerlerine saldırmaya devam ediyor. Saldırılar sırasında kimliklerini kaybeden ve yerlerinden edilen kişilerin kayıtlarının tutulduğu “Yerlerinden Edilmiş Kişilere Yardım Sistemi” ise çökmek üzere.

DSÖ uyardı: Kanser yoksul ülkelerde artıyor

Dünya Sağlık Örgütü, önümüzdeki on yıllarda yoksul ülkelerde kanser vakalarının çok ciddi artış göstereceği uyarısında bulundu.

Dünya Kanser Günü vesilesiyle kamuoyuna sunduğu raporda, düşük ve orta gelir grubundaki ülkelerde kanser vakalarının 2040 yılına kadar yüzde 81 oranında artış göstereceği belirtildi.

OGÜNhaber