Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber

Japon hükümeti ABD üssü için halka 240 milyon dolar ödeyecek

Japonya’da mahkeme, hükümeti ABD üssünün gürültüsünden rahatsız olan bölge halkına 240 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme, buna karşın ABD askeri uçaklarının gece uçuşlarının yasaklanması talebini reddetti.

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail saldırısında herhangi bir can kaybı olmadığı kaydedildi.

Van’da üretilen doğal gaz tüpü için 3 ülke sıraya girdi

İranlı mühendis Mehdi Firuzi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Teknokent bünyesinde 17 milyon lira harcayarak kurduğu fabrikada üretilen basınçlı doğal gaz tüpü için Almanya, Çin ve İran’dan talep aldı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye terörle mücadelede çok önemli bir müttefik

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de çok önemli bir müttefik olmuştur. Türkiye'nin katkısı ve sağladığı altyapı olmadan, DEAŞ'a karşı söz konusu başarıları elde etmek çok daha zor olurdu." dedi.

Hong Kong sokaklarındaki eylemler AVM ve stadyuma sıçradı

Hong Kong’da protestocular Çin karşıtı eylemlerine devam ederken, binlerce kişi Çin-İran futbol maçı sırasında Çin milli marşını dakikalarca yuhaladı. AVM’de eylemlerini sürdüren yüzlerce kişi de sesini marşlarla duyurdu.

Venezuela, savaşa hazırlanıyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sınırda 150 bin askeri personeli görevlendirerek savaşa hazırlanıyor. Füzeler ve düzinelerce asker yüklü zırhlı araç sınırda hareket halinde bekliyor. Kolombiya hükümeti ise tehlikeli tırmanış karşısında “sakinlik” çağrısı yaptı.

Yemen’de 4 yılda 7 bin 500’den fazla sivil hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Yemen’de 4 yılda 2 bini çocuk 7 bin 500’den fazla sivilin öldüğünü açıkladı. Ölü sayısının her gün artmaya devam ettiğini belirten Bachelet, saldırıların büyük bir kısmının Arap koalisyonu tarafından yapıldığını kaydetti.

Kapıda vize uygulaması başlatan Batı Afrika Ülkesi: Sierra Leone

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sierra Leone, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke için kapıda vize uygulaması başlattı. Kapıda vize uygulamasından Türkiye’nin yanı sıra Schengen ülkeleri, ABD, İngiltere, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Japonya, Güney Kore, Norveç ve İsrail de faydalanabilecek.

 

OGÜNhaber