Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 30 Ekim 2019 Çarşamba

ABD ile Rusya arasındaki üst düzey askeri görüşmeler gizli tutulacak

ABD ile Rusya Genelkurmay Başkanları arasında yapılan telefon görüşmesinin ayrıntılarının gizli kalması konusunda iki tarafın karşılıklı anlaştığı duyuruldu.  ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov’un 25 Ekim’de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. 

Suriye Anayasa Komitesi için son hazırlıklar

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, anayasa taslağı oluşturma hedefiyle ilk kez Çarşamba günü toplanacak. Anayasa Komitesi öncesinde Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarıyla bir araya geleceğini açıkladı. BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, ilk toplantı öncesinde Salı günü Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları ile buluşacağını duyurdu. Pedersen, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Birleşmiş Milletler‘in Cenevre Ofisi'nde bir araya geleceğini bildirdi.

Macron’dan cami saldırısına ilişkin açıklama: "Cumhuriyet nefreti asla tolere etmeyecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Bayonne kentindeki cami önünde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, "Cumhuriyet nefreti asla tolere etmeyecek" dedi. Fransa’nın Bayonne kentindeki cami önünde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi ağır yaralandı, gözaltına alınan 84 yaşındaki Claude Sinke isimli saldırgan ifadesinde saldırıyı üstlendi.Fransa’nın Bayonne kentinde Claude Sinle isimli saldırgan caminin önündeki bir aracı da ateşe verdi, iki kişiye ateş açtı.

Suudi Prens’ten Trump’a Bağdadi tebriği

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Salman, DEAŞ lideri Bağdadi’nin öldüğü operasyon nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ı tebrik etti. Veliaht Prens Selman, operasyonu terörle mücadelede “tarihi bir adım” olarak tanımladı.

Kerbela Valisi: "Cenaze görüntüleri sahte"

Irak’ın güneyindeki Kerbela kentinde gece meydana gelen olaylarda en 20 kişinin öldürüldüğü iddiaları ile ilgili çelişkili açıklamalar yapıldı. Kerbela Valisi sosyal medyada paylaşılan cenaze görüntülerinin sahte olduğunu söyledi.Vali el-Hattabi, “Bazıları başka yerlerden çektikleri görüntülerin Kerbela’da olduğunu iddia ettiler. Kentteki protesto gösterilerinde güvenlik güçlerimiz metanetini korudu. Kentin imajını kirletmek için bir kampanya var” diye konuştu.

Afganistan'da Taliban saldırısı: 21 ölü

Taliban'ın Afganistan'ın Cüzcan vilayetinde düzenlediği saldırıda 20 güvenlik görevlisi ve bir sivil hayatını kaybetti. Subhani, saldırı sonucu kalenin kontrolünün Taliban'ın eline geçtiğini ve militanların beş güvenlik görevlisini esir aldığını kaydetti.

Filipinler’deki depremde ölü sayısı 7’ye yükseldi

Filipinler’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Kurtarma ekipleri ve polis tarafından yapılan açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2’den 7’ye yükseldiği belirtildi.

Rusya’da kedi, köpek ve insanları yiyen cani yakalandı

Rusya’da cinayet suçlamasıyla sorgulanan zanlı, kedi, köpek ve insanları öldürüp yediğini itiraf etti. Rusya’nın Arkhangelsk şehrinde 2016-2017 yılları arasında kayıp olan 3 kişinin bulunması için yapılan sorgulamada akıllara durgunluk veren sonuçlar ortaya çıktı. 51 yaşındaki şüpheli, olaydan 3 yıl sonra sorguya alındı. Cani adam öldürüp gömdüğü cesetlerin yerini polislere gösterdi.Yapılan kazılar sonucu, öldürülen kişilerin kemikleri ortaya çıktı.

 

 

 

OGÜNhaber