Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 22 Mayıs 2020 Cuma

Fransa'da sağlık çalışanlarından protesto
Fransa’da sağlık çalışanları koronavirüs sürecinde kötü çalışma koşullarını protesto etti.

Cemal Kaşıkçı'nın ailesi katilleri affettiklerini duyurdu
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, cinayeti işleyenleri affettiklerini duyurdu.

ABD'de 3 gün bayraklar yarıya indirilecek
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenler için 3 gün bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı.

Sudan'da feci kaza: 43 ölü, 31 yaralı
Sudan’ın kuzey Darfur eyaletindeki Şangil Tobay bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 43 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Rusya ile NATO arasında hava gerginliği
NATO, Salı günü Rus savaş uçaklarının NATO hava sahasına yaklaşması üzerine Romanya, Türkiye ve Bulgaristan’dan jetlerin havalandığını açıkladı. Açıklamada, NATO’nun hava sahasının korumaya kararlı olduğu vurgulandı.

Filistin güvenlik güçleri Kudüs'teki B bölgesinden çekildi
Filistin güvenlik güçlerinin Oslo Anlaşması'na göre B bölgesi olarak sınıflandırılan işgal altındaki Kuzey ve Doğu Kudüs'e bağlı belde ve yerleşim bölgelerinden çekildiği bildirildi.

Senegal'den Afrika borçlarına çağrı
Senegal'den Afrika'nın Borçları Silinsin Girişimi geldi. Senegal'de birçok sivil toplum, sendika, ekonomik ve uluslararası kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu 'Afrika'nın Borçları Silinsin Girişimi', (IADA) platformu, kıta ülkelerinin borçlarının silinmesi çağrısı yaptı.

Hindistan-Çin sınırında gerginlik tırmanıyor
Hindistan ile Çin askerleri arasındaki arbedelerin ardından iki ülkenin de sınıra ek güvenlik gücü konuşlandırmasıyla bölgedeki hareketlilik arttı.
OGÜNhaber