Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 21 Kasım 2020 Cumartesi

ABD başkanlığına seçilen Biden'ın 'kapsayıcı ve renkli' kabinesi olması bekleniyor
ABD Başkanı Donald Trump'ın beyaz ve erkek ağırlıklı kabinesinden 'farklı' olacağı tahmin edilen Biden kabinesinde çok sayıda kadının yer alacağı belirtiliyor.

Lavrov, ABD ve Fransa'nın Dağlık Karabağ anlaşması hususunda Rusya'ya gücendiğini söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaları durduran anlaşmada rol almadıkları düşüncesiyle ABD ve Fransa'nın Rusya'ya gücendiğini belirtti.

Fransa'ya damga vuran sarı yeleklilerin gösterileri ikinci yılına girdi
Fransa'da akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, zamanla Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı isyana ve öfkeye dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri iki yıldır devam ediyor.

Avustralya Başbakanı Morrison, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'yi arayarak üzüntüsünü dile getirdi
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralyalı askerlerin Afganistan'da 39 sivili öldürdüğünün ortaya çıkmasının ardından Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'yi arayarak üzüntüsünü dile getirdi.

Japonya’dan WHO’nun Covid-19 tedavisinde "etkisiz" dediği Remdesivir ile ilgili açıklama
Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) antiviral ilaç Remdesivir’in Covid-19 hastaları üzerinde kullanılmasının tavsiye edilmediği yönündeki çıkışı ile ilgili Japonya hükümetinden açıklama geldi. Baş Kabine Sekreteri Katsunobu Kato, Japonya’nın ilaç için Mayıs ayında verdiği kullanım iznini gözden geçirmeye gerek olmadığını söyledi.

Rusya ilk kez bir AB ülkesine Covid-19 aşısı gönderdi
Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V isimli Covid-19 aşı adayının örnekleri incelenmek üzere Macaristan'a gönderildi. Macaristan, Sputnik V aşısı alan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Libya'nın BM Temsilcisi: Sirte ve Cufra'da paralı asker sevkiyatı devam ediyor
Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Tahir es-Sunni, Libya'ya paralı asker sevkiyatının devam ettiğini belirterek, savaş suçu işleyenlerden hesap sorulması çağrısında bulundu.

Fransa'da 'kuş gribi' paniği başladı
Avrupa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en çok etkilediği ülkelerden Fransa’da ikinci bir kentte daha kuş gribi vakasının görülmesinin paniğe yol açtığı bildirildi.
OGÜNhaber